香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 38 Tottenham Hotspur (Away), 12th May 2019, 22:00 [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2019-5-6 12:02
標題: EPL 38 Tottenham Hotspur (Away), 12th May 2019, 22:00
不能讓熱刺雙殺愛華頓!

作者: 拖肥糖    時間: 2019-5-7 05:45
俾班新人同少上陣球員試下,反正對面都要留力歐聯,未必全力
作者: barker    時間: 2019-5-7 08:41
熱刺場歐聯作客阿積士係明晚打, 佢地不需要留力星期日主場對我地
作者: 24cheung    時間: 2019-5-7 12:45
人地明晚會用盡力,且9成99都第3,所以和味濃
作者: wahton    時間: 2019-5-7 13:40
上場對熱刺被大炒

今場一定要報仇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: laukarwing    時間: 2019-5-10 10:20
wahton 發表於 2019-5-7 13:40
上場對熱刺被大炒

今場一定要報仇!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

絕對同意。
作者: Jassoo    時間: 2019-5-10 23:31
我想問,如果曼城同阿仙奴攞到足總盃同歐霸冠軍,英超第8仲有冇歐霸資格?
作者: ngkk821    時間: 2019-5-11 10:39
我無記錯,歐聯5個位,歐霸2個位,都係7隊。
作者: evertonian95    時間: 2019-5-11 18:27
我記得上次身在泰國旅遊, 在酒巴裹睇著比人炒, 依次客場都凶多吉少了
作者: evertonian95    時間: 2019-5-11 18:50
ngkk821 發表於 2019-5-11 10:39
我無記錯,歐聯5個位,歐霸2個位,都係7隊。

如果曼城贏fa cup, 第七位的狼隊有得打歐霸
作者: Fuko~    時間: 2019-5-11 21:00
evertonian95 發表於 2019-5-11 18:27
我記得上次身在泰國旅遊, 在酒巴裹睇著比人炒, 依次客場都凶多吉少了

佢地傷GE傷,停賽GE停賽,再加埋超博命踢歐聯。賽前黎講,我地優勢大好多。
作者: ngkk821    時間: 2019-5-11 21:11
睇埋今場就知之前愛隊連贏幾場big 6是虛火還是真係進步,前幾年對big 6輸梗,也會直接令影響兩位借將留係愛隊嘅決心。
作者: 24cheung    時間: 2019-5-11 23:50
ngkk821 發表於 2019-5-11 21:11
睇埋今場就知之前愛隊連贏幾場big 6是虛火還是真係進步,前幾年對big 6輸梗,也會直接令影響兩位借將留係愛 ...

啲球員大多睇錢份上及有冇歐聯踢,我地點夠熱刺爭,做定心理準備接受現實吧啦
作者: laukarwing    時間: 2019-5-12 14:19
24cheung 發表於 2019-5-11 23:50
啲球員大多睇錢份上及有冇歐聯踢,我地點夠熱刺爭,做定心理準備接受現實吧啦 ...

同意。
作者: Fuko~    時間: 2019-5-12 21:49
鴨鴨同高文都冇得踢...
估計應該係ZOUMA打右閘,然後杜辛應該係最後機會...若果入唔到波睇怕都走硬。
作者: barker    時間: 2019-5-12 22:04
1-0 Eric Dier

作者: reedlo16    時間: 2019-5-12 22:05
話咁快輸緊1蛋…
作者: ngkk821    時間: 2019-5-12 22:49
杜辛都係算,無速度,無射術,得個勤力。
作者: Fuko~    時間: 2019-5-12 22:54
ngkk821 發表於 2019-5-12 22:49
杜辛都係算,無速度,無射術,得個勤力。

冇哂靈氣,今日都唔算少波俾到係禁區...
有幾下佢處理得都唔係好,連埋門都冇威脅,我地隊波作為前鋒墳墓真係唔講得笑。
作者: 拖肥糖    時間: 2019-5-12 23:15
玩3中堅一定係錯,Mina呢個藥煲放棄啦,Zouma速度高但頂上功夫差,中堅位真心搵U隊或回收好過
作者: Fuko~    時間: 2019-5-12 23:16
拖肥糖 發表於 2019-5-12 23:15
玩3中堅一定係錯,Mina呢個藥煲放棄啦,Zouma速度高但頂上功夫差,中堅位真心搵U隊或回收好過 ...

其實,係打4後衛...
作者: 拖肥糖    時間: 2019-5-12 23:27
1-1walcott
作者: 拖肥糖    時間: 2019-5-12 23:30
1-2tosun
作者: 拖肥糖    時間: 2019-5-12 23:32
2-2
作者: laukarwing    時間: 2019-5-12 23:52
FT 2 - 2
作者: Fuko~    時間: 2019-5-12 23:53
雖然俾人迫和都幾唔抵,但睇到隊波殘陣又落後甚至一度反勝,發揮都唔差。希望呢種態度可以帶到落下季。
稍後係另一邊開個POST講下季轉會,順手總結下呢季。
作者: 拖肥糖    時間: 2019-5-12 23:57
唔使錢第8,大花筒又第8,真心大SAM好過
作者: nsno    時間: 2019-5-13 00:00
同利狗打和令到佢地從此跌落第二永不翻身,今季都算係咁啦
作者: Fuko~    時間: 2019-5-13 00:13
拖肥糖 發表於 2019-5-12 23:57

我唔係禁諗啦...雖然我地呢季都叫做有淨投入錢落去,
但甸尼同李察利臣都證明左物有所值,放番出去都絕對有賺兼且COVER到MINA條數。
其實我覺得會方已經係夏天好克制買人...之前轉會窗買錯哂人,已經慳住黎駛。
我地對BIG6今季拎到3勝3和6負,下半季對著佢地仲拎到3勝2和1負呢個成績,點都好過睇龜縮足球。

作者: Forever_Fan    時間: 2019-5-13 00:59
Fuko~ 發表於 2019-5-13 00:13
但甸尼同李察利臣都證明左物有所值,放番出去都絕對 ...

今季使費唔算細,只係無朗奴高文咁誇張,但成績表現唔能夠話值回票價,整體表現不要講物超所值,連物有所值都算唔上。新一季期望沽走冗員,個別位置補強,並且提升多些年青球員到一隊踢球。
作者: Fuko~    時間: 2019-5-13 01:19
Forever_Fan 發表於 2019-5-13 00:59
今季使費唔算細,只係無朗奴高文咁誇張,但成績表現唔能夠話值回票價,整體表現不要講物超所值,連物有所 ...

重建都唔係一季可以解決的事,更何況我地上季仲要行錯路。
我自己就睇隊波整體個發展方向係好定係衰...
作者: Arteta    時間: 2019-5-13 11:31
Fuko~ 發表於 2019-5-13 00:13
但甸尼同李察利臣都證明左物有所值,放番出去都絕對 ...

同意,雖然和上年也是第八,但感覺差好遠,現在對big 6 完全有得打,所有數據也比big SAM 進步,買人方面基本上都正路,尤其是Digne 和 Bernard, 相比上年什麼卡拉臣,馬天拿... 我也會願意給施華多點時間繼續教,也期待下季
作者: ngkk821    時間: 2019-5-13 17:35
同意Arteta嘅意見,尤其下半季對big 6,上年big sam帶時嘅打法,好球員邊會想黎。
作者: coyb    時間: 2019-5-13 20:21
季度終了
連狼隊都排高過我哋。情何以堪。

霸氣方面仍需加強。好似熱刺咁, 一係WIN 一係LOSE, 和波係最失霸氣的, 你睇利市第2嗰隊就知。
作者: leonkit    時間: 2019-5-14 09:15
睇番精華 真係踢得唔錯 進攻方面lookman入到黎好生
連帶附近幾個人都多左空位
作者: leonkit    時間: 2019-5-14 09:15
拖肥糖 發表於 2019-5-12 23:57

唔係呀ching
大sam d波睇到我想轉台
一係訓到完場
作者: 拖肥糖    時間: 2019-5-15 02:15
leonkit 發表於 2019-5-14 09:15
唔係呀ching
大sam d波睇到我想轉台
一係訓到完場

簡單直接無花巧野,硬淨防守唔好咩?

上季俾朗奴高文攪到屎一樣,無大Sam中途救命英冠啦,埋尾頭半版過終點教得好好。今季silva使大錢最終結果咪一樣。

好睇唔好食同好食唔好睇,你揀啦
作者: ngkk821    時間: 2019-5-15 07:32
大sam真心悶,搵佢不如搵moyes。
作者: Fuko~    時間: 2019-5-15 14:22
拖肥糖 發表於 2019-5-15 02:15

上季俾朗奴高文攪到屎一樣,無大Sam中途救命英冠啦,埋尾頭半版過 ...

你有d搞錯左,你要支持防守性足球,絕對係冇問題。
但係大Sam個隻唔係防守足球係消極足球。
你自己對比下球員反應就明白佢地幾憎大Sam...
點解施華成績差班球員仍然默默支持同佢博命,點解大Sam成績好壞班球員都唔鍾意??
大Sam個隻消極係不論對手直情大半場都唔會同你谷上去,叫班球員係後面就算。
而真正的防守足球係講紀律性同部署,講求高效防反。
守之中搵機會入波,而唔係求其鳩踢個波俾禾確特跑就有叫防反。
作者: Arteta    時間: 2019-5-15 14:44
Fuko~ 發表於 2019-5-15 14:22
你有d搞錯左,你要支持防守性足球,絕對係冇問題。
但係大Sam個隻唔係防守足球係消極足球。
你自己對比下 ...

同意,大SAM 教我感覺不到球隊可以挑戰big 6, 教多季目標也只是護級,但施華教我會有期望,至少季尾對任何球隊也有力一拼,甚至是技術性撃倒big 6, 買人也是年輕為主,為將來鋪路
作者: evertonarteta10    時間: 2019-5-15 15:07
拖肥糖 發表於 2019-5-15 02:15

上季俾朗奴高文攪到屎一樣,無大Sam中途救命英冠啦,埋尾頭半版過 ...

要向上爬就要係想辦法取勝, 防守唔係問題, 但係要比對方認為"我亦都有輸掉比賽既可能性存在"

大SAM就係"我打1個中堅都冇所謂, BIG SAM對親我都打10個後衛架啦"

作者: wahton    時間: 2019-5-16 13:38
球隊上季搵大SAM返黎, 目標好明確係救亡, 而佢亦做得野有餘, 呢點完全唔能夠抹殺佢既功勞, 亦多謝佢既貢獻

但隊波要進步就要向前看, 同意師兄所講, 應該要睇埋隊波將來發展

馬高施華確實提高左隊波既攻力同可觀性, 對任何前列亦有欲望取勝

買既人例如李察利臣, 班納特, 迪治尼等亦當打有潛力

隊波只要改善下死球防守同整體穩定性, 未來仍然值得期待

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2