香港愛華頓迷討論區

標題: EPL 33 主場對兵工廠 [打印本頁]

作者: barker    時間: 2019-4-5 11:25
標題: EPL 33 主場對兵工廠
要全力在主場拿三分 , 我地目標爭第七

作者: laukarwing    時間: 2019-4-6 12:22
絕對同意。
作者: laukarwing    時間: 2019-4-6 12:23
不能讓阿仙奴雙殺我們。
作者: nsno    時間: 2019-4-6 18:45
冇記錯嘅話,上兩次對阿記都俾佢地越位入波,今次一定要報返仇!
作者: ngkk821    時間: 2019-4-6 22:12
打左兩場好波,乘勝追擊,擊敗阿仙奴。
作者: evertonian95    時間: 2019-4-7 20:25
臨開波都咁靜...
阿仙奴好似要打歐霸, 可能要留力
我們有機偷鷄
1:0
作者: barker    時間: 2019-4-7 20:57
2-1
作者: aeroplane602    時間: 2019-4-7 21:15
隊長!
作者: Fuko~    時間: 2019-4-7 21:17
臨危受命的積基卡入波
作者: barker    時間: 2019-4-7 21:24
Michael Keane 乜事 ?
作者: laukarwing    時間: 2019-4-7 21:53
barker 發表於 2019-4-7 21:24
Michael Keane 乜事 ?

Michael Keane受病毒感染。
作者: Fuko~    時間: 2019-4-7 21:55
唔計BLOCK左個下射門,上半場搞到阿記0攻門...
係唔知下半場KEEP唔KEEP到
作者: reedlo16    時間: 2019-4-7 22:25
李察利臣呢幾場波打得好好多,莫非他遇到安西教練?終於肯應俾則俾,和隊友配合,唔係一味死去。
作者: reedlo16    時間: 2019-4-7 22:39
仲唔換人?有個別球員已有點氣力不繼。
作者: Fuko~    時間: 2019-4-7 22:59
KO左車仔同阿記,呢份強勢真係不得了
作者: reedlo16    時間: 2019-4-7 23:01
臨門一腳球員的把握力要改善,或者他們好耐都未試過打一場襟住人打,咁多埋門機會的球賽…經驗唔多……
作者: laukarwing    時間: 2019-4-7 23:02
第11場clean sheet了。
作者: Fuko~    時間: 2019-4-7 23:04
reedlo16 發表於 2019-4-7 23:01
臨門一腳球員的把握力要改善,或者他們好耐都未試過打一場襟住人打,咁多埋門機會的球賽…經驗唔多…… ...

的確係,如果佢地把握力再多少少,呢場應該3:0冇難度。
幾個決定都差左,仲未計有D埋門係太緊張心紅射得太正。
作者: Fuko~    時間: 2019-4-7 23:05
剩番5場,餘下只要拎多3分就追平上季的得分,今季應該會多分過上季。
作者: barker    時間: 2019-4-7 23:12
Fuko~ 發表於 2019-4-7 23:05
剩番5場,餘下只要拎多3分就追平上季的得分,今季應該會多分過上季。

下週末作客富咸
作者: evertonian95    時間: 2019-4-7 23:20
碧仔每次回傳高波都可以比返隊友, 佢好似冇比負面新聞影響
另外, 中場欄截有九成, 勁, 但對家明顯打得差

作者: ngkk821    時間: 2019-4-7 23:40
今日前鋒做到野,將對方防中拉後左,我哋中場受壓明顯減少,抵讚。
作者: reedlo16    時間: 2019-4-7 23:40
希望狼和屈以和為貴。
作者: barker    時間: 2019-4-7 23:52
reedlo16 發表於 2019-4-7 23:40
希望狼和屈以和為貴。

wolves vs watford is FA CUP semi-final
作者: reedlo16    時間: 2019-4-8 00:29
barker 發表於 2019-4-7 23:52
wolves vs watford is FA CUP semi-final

係喎, 搞錯咗!HA

作者: 拖肥糖    時間: 2019-4-8 01:02
前面幾個攻中射門真係差到
作者: jacks66    時間: 2019-4-8 07:54
好奈冇見過連殺倆隊BIG SIX
作者: toffeeweb    時間: 2019-4-8 09:11
barker 發表於 2019-4-7 23:12
下週末作客富咸

希望改善到海鮮波問題

另外今場gana打得好 係我心目中的MOM
但係如果佢要走 中場又要執一執 可惜
作者: leonkit    時間: 2019-4-8 09:12
入黎吹奏下DCL
又頂爆阿記後防
改下D射門既話真係不得了
作者: 愛華戰士    時間: 2019-4-8 11:47
好耐無黎發言。
想講今場對阿仙奴可以話係今屆我睇咁多場愛記打得最流暢的一場波。
當然進攻上我地特別係射門方面仍有好多要改善的地方.....但至少感覺到隊波係有進攻能力。

前鋒做迫搶....中場補位....後防進退上邊今場都發揮到大家互相補位。
李察利臣打右....始終係差D 野.....幾腳埋門都跣腳.....又疑似拉傷....當然佢全場走上走落.....都好盡力.....。
DCL 整體係水準以上.....可以幫隊友制造機會....自已亦懂得針對對方弱點去進攻....至但係有一球人多打人少情況下本來直線交左邊就可以制造隊友一個絕佳單刀射門機會,佢竟然選擇插花想過.....果一下係要鬧!
施格臣全場7次射門....無球中龍.....

高美斯呢輪打返高水準....攻守兼備;基耶亦然。

積基卡臨危受命居然建奇居.....整體防守今日佢都無乜甩漏....當然同整體我地中前高強度壓迫滅輕左防線壓力有關
後邊蘇馬一個包好多波
作者: ginger    時間: 2019-4-8 12:42
連嬴兩隊big 6,MS應該壓力大減。今場阿記作客踢得差係一個主因,但我地緊逼打得都好好。今場基爺,gomes完全世界級,特別同對面兩個爆炸頭比。李察下半場空位多左都踢返好,bernard除左唔識射波其實真係好使好用,鴨仔近來都百屌成材,雖然把握力麻麻但勤力同埋在前面頂波有作用。今場下半場基本上對面後防蒙維爾個位放題,如果把握得好啲係應該要大炒對面。今場估唔到咁輕鬆完全唔似對big 6球隊。
作者: toffeeweb    時間: 2019-4-8 15:09
ginger 發表於 2019-4-8 12:42
連嬴兩隊big 6,MS應該壓力大減。今場阿記作客踢得差係一個主因,但我地緊逼打得都好好。今場基爺,gomes完 ...

下半場李察同高文有幾下二人小組入涉one two 幾撚靚
佢兩個開始有D火花
作者: ngkk821    時間: 2019-4-8 16:42
如果左右兩邊都開火,愛隊一定勁正。現在希望中場中呢個組合可以下季繼續就好。
作者: nsno    時間: 2019-4-8 23:05
ngkk821 發表於 2019-4-8 16:42
如果左右兩邊都開火,愛隊一定勁正。現在希望中場中呢個組合可以下季繼續就好。 ...

Gueye 超重要啊,希望佢唔好走⋯⋯
作者: wahton    時間: 2019-4-13 19:45
估唔到過左大半季開始上力 well done!!

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2