香港愛華頓迷討論區

標題: FA CUP 4th round vs Millwall ( away ) [打印本頁]

作者: barker    時間: 2019-1-26 13:27
標題: FA CUP 4th round vs Millwall ( away )
i'm think EVERTON win 2-1

作者: 24cheung    時間: 2019-1-26 15:23
人地係英冠下游球隊,贏唔夠3球已唔合格
作者: wahton    時間: 2019-1-27 02:29
有冇人睇緊?半場1:1
作者: Everton_    時間: 2019-1-27 03:28
3球都輸高空波 西利西利
作者: 24cheung    時間: 2019-1-27 03:29
强陣都輸比英冠下游,炒得領隊啦
作者: 拖肥糖    時間: 2019-1-27 03:38
打比full team輸波,離落鑊之期近矣!
作者: 彈地    時間: 2019-1-27 03:38

領隊如果你要說服我們支持你, 你連英冠排19 都比人入三球, 我感覺唔到你仍然對隊會有什麼價值囉
作者: witzz    時間: 2019-1-27 08:24
Rubbish Team
作者: witzz    時間: 2019-1-27 08:31
諗唔到有咩原因馬高施華仲可以留低。有晒成個preseason俾佢部署,唔係無俾錢買人,咁既成績,真係收唔到貸。唔好再話咩俾時間佢,full team輸俾英冠下游,俾幾多呢啲人,結果都係一樣。
作者: witzz    時間: 2019-1-27 08:38
一直都講賭神係有級數,踢波有heart,一直就唔用,死攬鴨仔,一係就用李臣打前,今場賭神換入黎即交到功課。一個唔識得靈活用人,因應有咩人而去調整戰術既領隊,勁極有限。
作者: ginger    時間: 2019-1-27 09:12
真係唔知tosun邊樣得罪左施華,真係唔好再講買人,用好而家有的人先啦,雖然冇睇,不過對英冠下遊都失三球被絕殺真係好失望。今季已經玩完,施華炒唔炒我覺得可以睇埋下半季有冇起色,反正冇野可爭。
作者: 拖肥1878    時間: 2019-1-27 09:46
高層又話全力打FA Cup,雖然果時聽到都覺得瀨嘢,不過尋晚七十幾分鐘睇比分係2比1,諗住都可以險勝......點知今朝起身睇.....唉!
作者: witzz    時間: 2019-1-27 10:35
我覺得就係趁而家無野爭,降班又唔到我地,呢個時間最好換人,俾下任領隊多啲時間了解隊波同球員,係off season作針對性部署。
作者: Fuko~    時間: 2019-1-27 11:19
尋晚見到入左球都諗著贏冇難度,點知真係俾師兄講中個盤鬼鬼地。
雖則我都見到人地高波有威脅,估唔到俾人入3球禁多...
唉...真係唔想禁快換領隊。其實施華真係唔駛拉邊拉得禁開...
球員同球員距離禁遠,又唔肯勤d走位,又唔肯起腳...
點會易入波...
作者: ginger    時間: 2019-1-27 12:08
witzz 發表於 2019-1-27 10:35
我覺得就係趁而家無野爭,降班又唔到我地,呢個時間最好換人,俾下任領隊多啲時間了解隊波同球員,係off se ...

最慘而家依D季中時間好難搵到領隊換,都冇咩心水
作者: ngkk821    時間: 2019-1-27 12:33
我只係想講,我好懷念moyes嘅防守,同馬天尼斯係第一季嘅打法,一腳波,快。點解攪成咁。
作者: reedlo16    時間: 2019-1-27 12:39
咁垃圾防守,真係想叫莫耶斯回來做看守領隊至季尾
作者: barker    時間: 2019-1-27 13:12
ginger 發表於 2019-1-27 12:08

paulo fonseca or moyes
作者: ginger    時間: 2019-1-27 13:29
barker 發表於 2019-1-27 13:12
paulo fonseca or moyes

如果椰子就唔好了,行返回頭路。
作者: nowhere    時間: 2019-1-27 13:52
ginger 發表於 2019-1-27 13:29
如果椰子就唔好了,行返回頭路。

椰子起碼我見得返熱血足球
同埋當年冇錢到E家有錢
都想睇下有錢帶的椰子可以帶成點...
作者: nowhere    時間: 2019-1-27 13:55
我自己完季前都唔會話想抄施華住
E家見到比高文果陣更好的地面足球
但就唔見左一份熱血熱誠的一班足球員...
中游得太耐上唔到去就連D對住D下游球隊都輸埋
施華唔知有冇能力可以拎班球員認真少少踢波, 成隊波會更加好
作者: Everton2018    時間: 2019-1-27 15:01
我哋班球員有質素有實力绝對有資格排在更高名次,只不過是有人唔將球會的利益放在第一位,亂點河馬,將球員最佳位置"錯配"(尤以攻擊鋒線更甚)令球隊整體發揮未能達至最佳效果,往往足以影響每場比賽的大局,亦是比賽的勝負關鍵,棄用Tosun等於自廢武功,即是話俾人聽你未盡全力唔想赢波,季初頻頻用鴨仔上陣多番浪費黃金入球機會都令球隊幫佢交咗唔少學費,我都忍住唔出聲
作者: nsno    時間: 2019-1-27 15:28
第二球手球係轉捩點,隊波亂晒,屌希望快啲有VAR
不過都無可否認啲死球防守係廢,往往都贏唔到Second ball⋯⋯

呢個時候話炒佢又好似快咗啲喎⋯⋯
作者: 24cheung    時間: 2019-1-27 17:09
最大問题係已经强陣,對住英冠下游隊,居然成場冇優勢,呢点才最大問題。我地係强隊,最尾5分鐘一定係我地控球攻勢,点會比到人有罰球機會自殺
作者: fishmoson    時間: 2019-1-27 18:41
強隊?
作者: 24cheung    時間: 2019-1-27 20:06
fishmoson 發表於 2019-1-27 18:41
強隊?

同英冠米禾爾比仲唔係强係咩
作者: laukarwing    時間: 2019-1-27 21:33
witzz 發表於 2019-1-27 08:24
Rubbish Team

Agree
作者: laukarwing    時間: 2019-1-27 21:34
ginger 發表於 2019-1-27 12:08

Lucien Favre OR Marcelo Alberto Bielsa Caldera
作者: 拖肥糖    時間: 2019-1-27 23:10
moyes,big sam都好,炒人要快
作者: Forever_Fan    時間: 2019-1-27 23:33
我只係希望董事會如果炒領隊唔好再沈迷少帥,由馬仔開始無個教練識防守,我地隊波問題太多,與其搏會咁好彩請到一個潛力股,不如請一個有往積有經驗的領隊去執返好隊波,始終無經驗的領隊未必可以好好為球隊把脈,針對球隊弱點改變。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-1-27 23:39
nowhere 發表於 2019-1-27 13:52
椰子起碼我見得返熱血足球
同埋當年冇錢到E家有錢
都想睇下有錢帶的椰子可以帶成點... ...

同感,不過當年的球員比現時專業,熱血足球恐怕再難見到。

但至少當年老莫無錢都帶得比過去幾個每季駛成億鎊的領隊好,不單係睇成績,而係場上的表現和穩定性,我都想睇下係有一定財力的支持下老莫可以帶成點。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-1-27 23:44
拖肥糖 發表於 2019-1-27 23:10
moyes,big sam都好,炒人要快

完季前唔可能,完季後好難講,但領隊轉變太頻密也未必係好事。另外正如有師兄講,球隊冗員太多,買人前應該先清走最少5-6個球員。
作者: Forever_Fan    時間: 2019-1-28 00:02
周六米禾爾主場以3:2擊敗愛華頓的英足盃第4圈賽事,比賽前後發生兩軍球迷互毆的衝突外,據網上片段顯示,主隊球迷更涉嫌在看台上唱出帶有種族歧視口號的歌曲,諷刺愛華頓,令英足總決定進行調查,「我們意識到場內涉及帶有歧視性的歌聲,我們將進行調查。」 英足總介入調查後,米禾爾有機會被罰閉門作賽
作者: leonkit    時間: 2019-1-28 09:26
半季又炒人無咩意思
MS班波踢打吡之前都好地地
輸左球西波 接連自信倒退
作者: leonkit    時間: 2019-1-28 09:27
Forever_Fan 發表於 2019-1-27 23:33
我只係希望董事會如果炒領隊唔好再沈迷少帥,由馬仔開始無個教練識防守,我地隊波問題太多,與其搏會咁好彩 ...

朗奴高文都唔係少帥..仲要係後衛出身添..
作者: Everton2018    時間: 2019-1-28 11:22
其實原來唔只我哋自己愛迷睇得出施華前線排陣有問題,就算連我自己身邊睇開英超的朋友都不禁疑問為何施華會唔重用尼亞斯和Tosun這兩位咁有份量的前鋒,反而會俾目前还不成氣候的鴨仔擔大旗打箭頭,依家又胡亂擺放身材頭槌輸蝕一向打開輔锋的李察臣打正前,毫無"殺著",試問有誰家對手的领隊會懼怕我哋的進攻呀,施華咁禮讓。
作者: Everton2018    時間: 2019-1-28 11:35
我唔理你施華是否因為私怨而將Tosun和尼亞斯打入冷宫,或者你季初"用人唯親''一意孤行死攬鴨仔打箭頭,難聽d講句你施華根本就喺度玩嘢故弄玄虛本未倒置,將愛華頓的成績來"較飛'',不理比賽的失敗勝負,滿足你嘢個人慾望,好多朋友都問過我以施華的財智絕對不會咁愚蠢做埋d on9 嘢,除非佢收咗賭波集團外圍莊家錢打假波,特登想愛華頓輸波。
作者: 愛華戰士    時間: 2019-1-29 09:49
witzz 發表於 2019-1-27 08:31
諗唔到有咩原因馬高施華仲可以留低。有晒成個preseason俾佢部署,唔係無俾錢買人,咁既成績,真係收唔到貸 ...

絕對認同!
馬高施華.....無留低的理由
作者: 愛華戰士    時間: 2019-1-29 10:27
我都唔係一個唔比時間領隊去幫隊波改頭換面的球迷,只不過原則係個領隊必需要人盡其用,有一個好清晰足球哲學。
馬高施華從無帶領過咩球隊踢到好成績出黎....呢一點其實係借鏡黎.....當初球隊物色佢.....係因為覺得佢教般尼呢D 比我地細幾個檔次的球隊都打到似模似樣,咁一廂情願認為佢帶領下我地會更強。我個人認為....我地隊波有唔少年輕球員.....呢一刻最需要的不是所謂少帥,而係有豐富管理經驗同戰術思維的領隊。-----> 其實當初我認為智利工程師會更適合我地.....始終佢有拎過冠軍的經驗....愛華頓呢間球會過去三十年最缺係乜?就係奪冠的經驗。
### 啱啱納比唔教中國隊,我地係咪可以考慮下納比?

大家要醒醒.....馬高斯華過去大半年比到隊波究竟係乜?大家話佢多左地面波.....之但係我覺得佢只係純綷強調多用控傳,但具體訓練上無O係控, 傳, 走位呢D 方面提升到隊波。至於隊守,我地季初有一輪係打得唔錯 (係堅尼+ 蘇馬打中堅果幾場),之但係隨住比賽強度加強,我地防線不斷漏水。多次講防中係重中之重,問題所在,基耶如果集中只做防務,防守可以加強,但同時就立即暴露左無力打反擊的弱點;到馬高施華近月希望基耶推前少少大家多做進攻時,則成個中路就開晒比對手黎攻。
馬高施華對於球隊究竟應該主攻定主守,仲係舉棋不定。呢一點係我覺得佢無得留低的最大理由。
以往莫耶斯相對明顯係....先求穩守.....防中用卡斯利/ 卡維臣 ----> 中場中路相對係硬淨....,再配合兩邊側擊.....兩閘兩翼;前邊就用刁轉型少少前鋒去做突擊。呢個唔可以話係好高明的戰術....但正正係限米煮限飯....1-0 戰術。
我真係唔想再好似朗奴高文咁.....明明隊波無起色....仲比個傻領隊係咁買D 無用球員返黎再累隊波。
要炒,就趁早!

作者: ngkk821    時間: 2019-1-29 19:16
如果唔介意教過對面街,賓尼廸斯係一個幾好的選擇。我都開始覺得。。。silva鬼鬼地
作者: Forever_Fan    時間: 2019-1-30 07:14
ngkk821 發表於 2019-1-29 19:16
如果唔介意教過對面街,賓尼廸斯係一個幾好的選擇。我都開始覺得。。。silva鬼鬼地 ...

Silva 未來我已經話可以試下賓尼廸斯,佢一直唔滿意紐卡素想走,球會肯接觸佢,佢一定走,對我來講,佢都算有往積有經驗,係買球員的眼光一向差,咁我地球會有DoF去買賣球員,佢專注做訓練戰術。我唔介意佢教過隔離街,只要帶到勝利俾我地。
作者: ginger    時間: 2019-1-30 11:19
賓尼廸斯直情係好野啦,不過教過猁點會過黎,英國果邊fans都唔會接受到,反而名牌教頭黎講摩佬、納比、同干地其實都唔錯,不過我估人地唔會睇我地上眼
作者: James_Beatkit    時間: 2019-1-30 16:24
leonkit 發表於 2019-1-28 09:26
半季又炒人無咩意思
MS班波踢打吡之前都好地地
輸左球西波 接連自信倒退  ...

連Pickford自己都唔穩定地一份
作者: James_Beatkit    時間: 2019-1-30 16:27
Forever_Fan 發表於 2019-1-30 07:14
Silva 未來我已經話可以試下賓尼廸斯,佢一直唔滿意紐卡素想走,球會肯接觸佢,佢一定走,對我來講,佢都 ...

之前我都有諗過
但睇完對鏝之後呢條紅底咪L過黎
作者: James_Beatkit    時間: 2019-1-30 16:29
都係個句
半季都係用個13/4個人
明明冇化學作用都繼續
佢未過黎前D人擔心佢係Martinez 2.0
依家反而愈睇愈似Mourinho 2.0

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2