香港愛華頓迷討論區

標題: 作客Brighton 29/12/2018 23:00 [打印本頁]

作者: laukarwing    時間: 2018-12-27 11:07
標題: 作客Brighton 29/12/2018 23:00
Keep win.

作者: barker    時間: 2018-12-27 11:25
EVERTON win 2-1
作者: reedlo16    時間: 2018-12-27 11:48
白禮頓剛剛主場和了阿仙奴, 呢場唔易踢…
作者: James_Beatkit    時間: 2018-12-28 11:24
要爭歐洲賽呢D波一定要贏
1-2
作者: wahton    時間: 2018-12-28 17:13
仲有冇機會見到杜辛。。
作者: barker    時間: 2018-12-28 21:33
wahton 發表於 2018-12-28 17:13
仲有冇機會見到杜辛。。

Dowell 已 official 外借去錫菲聯不會返來
作者: nowhere    時間: 2018-12-29 21:06
想見返Niasse出場 唔知今場有冇機會
作者: Fuko~    時間: 2018-12-29 22:03
同一套陣式,換左鴨鴨同施古臣走。唔知推唔推到個波上前呢?
作者: barker    時間: 2018-12-29 22:13
nowhere 發表於 2018-12-29 21:06
想見返Niasse出場 唔知今場有冇機會

他同 Tosun 後備都無
作者: Fuko~    時間: 2018-12-29 23:50
同上季一樣,呢隊伯禮頓真係好水皮...我地入唔到波,其實係我地踢得唔夠放...
打番快D迫佢地自爆,應該可以樂勝先係。
高文個球處理得慢左少少真係可惜...今日人地囤兵左邊,右邊都幾多空位。希望禾確特做番場好戲。
作者: Fuko~    時間: 2018-12-30 00:52
一黎自己黑仔...二黎進攻板斧真係唔係好夠。
同埋施華真係唔係好識用NIASSE...
作者: witzz    時間: 2018-12-30 01:00
呢隊西波真係睇到眼火爆
作者: wahton    時間: 2018-12-30 01:10
輸O個球你話膠波又好唔好彩又好

人地後防已經唔勁, 甩漏多多

我地都把握唔到一個入球機會, 係咪要檢討下進攻出左咩問題呢?

擺李察利臣中間, 兩邊又係咁斬高波係咩玩法
作者: Jassoo    時間: 2018-12-30 01:12
今季失左都唔知幾多死球,除左D直射,入波就寥寥可數,真係唔知馬高施華點有冇針對性訓練死球
作者: witzz    時間: 2018-12-30 01:20
明明李察利臣季初打左邊打到起晒q,無啦啦又移佢打正中鋒,我寧願keep住用賭神。賭神只係強風唔順。
作者: ginger    時間: 2018-12-30 09:29
又一場令人失望,明明對手都唔係勁,明白冰島神要抖,不過冇左佢真係完全做唔到波,今場bernard完全水準以下令人失望。李察完全冇供應踢高波要佢嬴dunk同duff真係玩佢,walcott連續N咁多場魂遊都仲可以在正選真係奇事,niasse完全雪到冇態出黎波都控唔掂。睇黎tosun都可以bye bye依兩場後備都冇
作者: fishmoson    時間: 2018-12-30 11:26
其實白禮頓 主場出擊係好有信心 呢個賽果其實唔係太過驚奇
作者: ngkk821    時間: 2018-12-30 11:49
主場真的有優勢,知道你前面快,大家有冇留意,白禮頓將草留長少少,令我哋d比波推波難掌握,迫你用多d高波,正中佢哋部署,反而MS無作出相應部署,所以和或輸都係合理戰果。
作者: barker    時間: 2018-12-30 11:52
想問白禮頓的入球有無越左位呀 ?
作者: reedlo16    時間: 2018-12-30 12:02
barker 發表於 2018-12-30 11:52
想問白禮頓的入球有無越左位呀 ?

無越位,因皮球是省落哥美斯再彈前俾白禮頓球員射入。
作者: barker    時間: 2018-12-30 12:14
reedlo16 發表於 2018-12-30 12:02

後日冬季轉會窗重開 , 快 D 郁手喇
作者: Fuko~    時間: 2018-12-30 12:51
reedlo16 發表於 2018-12-30 12:02

所以呢球某程度都幾唔好彩...跟著我地又中門眉同柱...
作者: Fuko~    時間: 2018-12-30 12:53
barker 發表於 2018-12-30 12:14
後日冬季轉會窗重開 , 快 D 郁手喇

真係要買人我覺得買右翼就夠...防中同中中留番夏季先搞,反正呢季都唔會有咩大起色。
反而你砌靚條攻擊線俾多D時間去夾仲實際。
作者: 24cheung    時間: 2018-12-30 12:58
Fuko~ 發表於 2018-12-30 12:53
真係要買人我覺得買右翼就夠...防中同中中留番夏季先搞,反正呢季都唔會有咩大起色。
反而你砌靚條攻擊線 ...

翼其實唔使買,我地人洛克文及有個借左去比利時新仔,再買就又白養冗員
作者: barker    時間: 2018-12-30 13:41
24cheung 發表於 2018-12-30 12:58
翼其實唔使買,我地人洛克文及有個借左去比利時新仔,再買就又白養冗員 ...

一定要買射手 , Dzeko 好 , 或 Barbosa 好喇
作者: 24cheung    時間: 2018-12-30 14:13
barker 發表於 2018-12-30 13:41
一定要買射手 , Dzeko 好 , 或 Barbosa 好喇

最衰就係之前買賭神又話解決前鋒問題,都唔知要浪費幾多錢先至夠
作者: Fuko~    時間: 2018-12-30 14:15
24cheung 發表於 2018-12-30 12:58
翼其實唔使買,我地人洛克文及有個借左去比利時新仔,再買就又白養冗員 ...

但其實佢地都係打左比較擅長...你叫賓納特同LOOKMAN打右都係唔會好。
辛祖除非下半季有起色,否則都唔駛旨意佢返黎打。
作者: Fuko~    時間: 2018-12-30 14:23
24cheung 發表於 2018-12-30 14:13
最衰就係之前買賭神又話解決前鋒問題,都唔知要浪費幾多錢先至夠

其實,都同我地轉領隊有關...個打法都唔一樣,變相發揮唔出實力都好正常。
而且我唔認為將入波的責任落哂係正前就岩...左右兩翼其實都要負責任。
施古臣(8)同埋李察利臣(9)夾埋入左成17球,我地隊波先入左31球。
真係唔覺得比重好有問題咩?
作者: ginger    時間: 2018-12-30 14:29
Fuko~ 發表於 2018-12-30 14:23
其實,都同我地轉領隊有關...個打法都唔一樣,變相發揮唔出實力都好正常。
而且我唔認為將入波的責任落哂 ...

淨係睇禾仔同bernard今季浪費幾多機會都知有問題啦
作者: nsno    時間: 2018-12-30 15:11
Fuko~ 發表於 2018-12-30 12:51
所以呢球某程度都幾唔好彩...跟著我地又中門眉同柱...

唔好彩一回事,創造唔到入球機會又係另一回事(中楣嗰啲多數都係死球(Zouma)或者靈光一閃夾硬射(Niasse))
大佬呀人地啲後衞咁頂得你兩邊斬高波上去有咩用,點解唔打多啲中路撞牆配合(有一兩下不過又係冇默契)
作者: evertonfan1986    時間: 2018-12-30 18:36
成隊波都冇力, MS 太重用主力所致
但又唔怪得佢, 後備唔太多個可以替代正選
只可等愎愎換血
所以輸波我都冇咩感覺
作者: ginger    時間: 2018-12-31 09:11
evertonfan1986 發表於 2018-12-30 18:36
成隊波都冇力, MS 太重用主力所致
但又唔怪得佢, 後備唔太多個可以替代正選
只可等愎愎換血

我地輪換陣容其實比起一般中型班已經好充足,係施華唔換人啫
作者: reedlo16    時間: 2018-12-31 12:05
收返華錫都是一個選擇
作者: barker    時間: 2018-12-31 14:03
買射手同買斷 Gomes 先係一月最重要任務
作者: 24cheung    時間: 2018-12-31 16:31
barker 發表於 2018-12-31 14:03
買射手同買斷 Gomes 先係一月最重要任務

一月買射手真係唔易,賭神就係最雞例子
作者: barker    時間: 2018-12-31 16:43
呢個艱難任務交俾 Marcel Brands 喇 , 對他有信心
作者: barker    時間: 2018-12-31 18:25
daily express : 愛華頓一月會做三個新兵 deal : 一個射手 , 買斷 Andre Gomes , 可能一位中堅
作者: James_Beatkit    時間: 2019-1-2 10:20
ginger 發表於 2018-12-31 09:11
我地輪換陣容其實比起一般中型班已經好充足,係施華唔換人啫

同意
明明正選個班已經攰攰地
點解唔比後備個班出黎
又唔係真係差咁遠

作者: James_Beatkit    時間: 2019-1-2 10:23
wahton 發表於 2018-12-30 01:10
輸O個球你話膠波又好唔好彩又好

人地後防已經唔勁, 甩漏多多

到依家都唔明MS想要一個咩類型打最前
速度? Niasse
Hold波? 李柒/賭神
頭鎚? DCL

個個都試過都唔啱心水但依然用同一套進攻模式
呢樣係有D失望

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2