香港愛華頓迷討論區

標題: 愛華頓轉會討論區 2015-2016球季 [打印本頁]

作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-8 16:37
標題: 愛華頓轉會討論區 2015-2016球季
雖然夏季轉會窗完左
不過可以慢慢吹下傳邊D球員會過黎

作者: 雞爺    時間: 2015-9-8 17:28
希望簽到10號位啦
作者: barker    時間: 2015-9-8 17:44
哥古夫去雷恩
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-8 17:47
而家真係10號最重要,但我覺得巴克利無病無痛,俾佢出多少少,期待二三季後大爆發。
作者: barker    時間: 2015-9-8 17:52
www.metro.co.uk : Everton plotting 18M January transfer deal for Andriy Yarmolenko , Arsenal and liverpool also keen
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-8 17:55
恩莫蘭高呢單野變數好大, 唔駛咁早留意佢住, 12月底都唔遲....1月我估我地可能賣人

M7同GIBSON機會唔細
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-8 17:58
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-8 17:47
而家真係10號最重要,但我覺得巴克利無病無痛,俾佢出多少少,期待二三季後大爆發。 ...

而家市場上真係唔多, 老將可以諗下, 又MISS左哥古夫其實都算失望....
作者: EVERTON__    時間: 2015-9-8 18:05
當然簽到YARMOLENKO就好
作者: barker    時間: 2015-9-8 18:05
evertonarteta10 發表於 2015-9-8 17:55
恩莫蘭高呢單野變數好大, 唔駛咁早留意佢住, 12月底都唔遲....1月我估我地可能賣人

M7同GIBSON機會唔細 ...

仲有驚 Stones, Coleman 會走
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-8 18:13
兩個比較,
我會寧願留石仔
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-8 18:56
2個都唔放, 睇完VAN DER WIEL係外圍賽演出簡直令人心寒....
作者: jacks66    時間: 2015-9-9 08:41
唔怪之得psg  拿來同我地換高文
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-9 10:49
荷蘭不知所謂,最重要係佢地落場好似目標都無,佢地熱血都無,唔講技術,講態度同執行力,香港隊好好多。

至於VAN DER WIEL,點可以同高文比,我覺得高文高多一班波。
作者: nowhere    時間: 2015-9-9 10:53
YARMOLENKO 仲要18M???
完約LA WO
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-9 11:41
nowhere 發表於 2015-9-9 10:53
YARMOLENKO 仲要18M???
完約LA WO

要就一定要, 但係變數真係好大...而家傳巴塞1月買NOLITO仲要講到好堅下.  如果NOLITO真係去巴塞咁恩莫蘭高就未必會去, 肯定變大後備, 咁我地潛在對手暫時得阿仙奴同利狗
作者: fishmoson    時間: 2015-9-9 11:55
Nice to meet you all
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-9 12:15
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-9 10:49
荷蘭不知所謂,最重要係佢地落場好似目標都無,佢地熱血都無,唔講技術,講態度同執行力,香港隊好好多。

...

作者: niclas    時間: 2015-9-9 13:17
Stones 有无机会过 CHELSEA ?
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-9 14:29
niclas 發表於 2015-9-9 13:17
Stones 有无机会过 CHELSEA ?

馬天尼斯出左名, 入得佢隊都幾難走得到....另外馬仔同STONES都有段故仔:

當年STONES原來係愛記前首席球探TONY HENRY揾返黎, 但係比老莫拒絕左本身老莫係要右閘.  係SUMMER WINDOW最後一日STONES原本ON THE WAY去緊WIGAN, 當時仲係馬天尼斯.  點知TONY HENRY說服左老莫同班助教, LAST MINUTE轉去FINCH FARM簽左.

http://www.mirror.co.uk/sport/fo ... ohn-stones-6406877?

另外, 哥古夫仲未落實簽雷恩, 我岩岩睇雷恩OFFICIAL都未有消息出.
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-9 17:06
Everton manager Roberto Martinez and former Arsenal striker Thierry Henry have been using drones to film their training and coaching sessions, ex-England international Michael Owen has said.

The technology is being used to offer a bird's-eye view of the players involved in a session, making for easier analysis of positioning and movement on the pitch.

有冇師兄可講解一下鷹眼技術幫助訓練
作者: niclas    時間: 2015-9-9 17:20
evertonarteta10 發表於 2015-9-9 14:29
馬天尼斯出左名, 入得佢隊都幾難走得到....另外馬仔同STONES都有段故仔:

當年STONES原來係愛記前首席球探 ...

Thanks ! 非常详尽!
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-9 22:55

border=0 />

終於上傳到, 感謝華頓兄!!!

當時TRANSFER WINDOW我已經想UPLOAD上黎比大家參考, 但係經華頓兄指教後而家先得, 請見諒.

其實都顯示左STONES同隊長表現其實唔差, DANN各數據除左DEFENSIVE ERROR好少少其他好多都輸哂, FAZIO各樣都好但係DEFENSIVE ERROR多到離譜同SUCCESSFUL TACKLE ONE ON ONE差到不得了.  VAN DIJK同MORI上季數據已經冇左, 但我記得VAN DIJK都冇隊長好.

所以DANN / OGBONNA / VAN DIJK都未必係最佳人選.  而家只需要睇MORI就夠.

希望對大家有用, 陣間我整個PLAYMAKER既比大家參考下

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-9 23:12

呢張係隊長同其他英超頂級中堅比較, 其實隊長上季仍然處於極高水平.  可能真係防中保護性唔夠.  大家認為呢?

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-9 23:23

呢張係傳聞中既PLAYMAKER, 恩莫蘭高只有EUROPA, PRAET只有歐聯, 沙基利係意甲, PAYET係法甲.  我用AVERAGE PER GAME去比較.

數據上恩莫蘭高簡直係助攻王, 0.7 PER GAME係超級恐佈, 仲要比法比加斯勁, 18M-25M EURO你話值唔值?

PAYET應該係典型策動, 助攻唔高但係CHANCE CREATED同KEY PASS相當勁, 同DAVID SILVA / SANTI CARZOLA同類

PRAET進攻上數據真係麻麻, 但係防守係咁多個之中最好

沙基利我唔知點形容, 4不像咁

巴克利除左助攻真係超少外, 各樣都叫平均, 希望佢慢慢進步

都係個句, 恩莫蘭高真係最理想PLAYMAKER人選.....

作者: barker    時間: 2015-9-10 00:17
哥古夫 update news please
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2015-9-10 03:26
終於能回來了
作者: KaChun23    時間: 2015-9-10 03:30
哥古夫其實唔差,但係怕佢未必適應到英超
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-10 09:51
馬仔自己RULE OUT左, 唔駛諗
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-10 09:53
evertonarteta10 發表於 2015-9-9 23:12
呢張係隊長同其他英超頂級中堅比較, 其實隊長上季仍然處於極高水平.  可能真係防中保護性唔夠.  大家認為 ...

上季季尾積仔一直KEEP住好好狀態
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-10 10:25
STONES份約有38M RELEASE CLAUSE???
作者: barker    時間: 2015-9-10 10:43
evertonarteta10 發表於 2015-9-10 10:25
STONES份約有38M RELEASE CLAUSE???

yes 10兄
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-10 11:43
barker 發表於 2015-9-10 10:43
yes 10兄

傳話傾加薪....又加

新合約傳話加38m鎊release clause
作者: Arteta    時間: 2015-9-10 12:41
如果加38M release clause 不如唔好簽,,而且現合約仲有3,4年,如果簽左下個window車仔要買就阻止唔到
作者: barker    時間: 2015-9-10 13:16
evertonarteta10 發表於 2015-9-10 11:43
傳話傾加薪....又加

新合約傳話加38m鎊release clause

睇一陣 4:00pm roberto martinez press conference 會講セ昵 ?
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-10 14:06
BARKER兄好似唔駛返工咁
作者: 雞爺    時間: 2015-9-10 14:20
38m車仔一定仆出黎買啦,千祈唔好簽
作者: laukarwing    時間: 2015-9-10 15:16
evertonarteta10 發表於 2015-9-10 14:06
BARKER兄好似唔駛返工咁

我都有同感!
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-10 15:31
緊係唔好簽啦
岩岩車仔都已經諗住出40
作者: niclas    時間: 2015-9-10 16:35
COLEMAN 真系要卖啦!
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-11 12:58
傻啦,講真球會點會同你簽呢種合同呀。我睇好你會被雷斯轉會費的。
仲討價還價,一陣馬仔唔俾你出正選,你咪仲死。

作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-11 13:52
馬天尼斯沖涼「唱」車仔

在剛過去的轉會窗,車路士極力羅致愛華頓中堅史東斯(John Stones),最終「拖肥」也抵得住對方的銀彈攻勢,成功留下這名英格蘭國腳。

力拒豪門而留下一名猛將,愛華頓自然笑逐顏開,更改篇了傳奇英國樂隊Beatles的大熱作品《Money Can't Buy You Love》,把歌詞的Love改成Stones,去「唱」車仔未能買人。就連愛軍領隊馬天尼斯也指,自己會在沖涼時唱這歌。

馬帥說:「我們的球迷在這些年來,已證明了自己真的很有創意,他們很聰明的用一首很好的歌,去支持自己的球員。」

周六英超,史東斯將有機會報答一眾球迷,因為他將領軍在主場迎戰車路士。

要証明俾車路士睇,錢唔係大晒。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-11 14:45
大家覺得如果, 只係如果, 馬仔離開愛記, 邊位可以接任?

我心水係史雲斯個蒙克.....
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-11 15:03
evertonarteta10 發表於 2015-9-11 14:45
大家覺得如果, 只係如果, 馬仔離開愛記, 邊位可以接任?

我心水係史雲斯個蒙克..... ...

我覺得蒙克其實係有料,但係只係嚮史雲斯先發揮到,因為佢成績係依佢嚮球會威信,對球會熟悉先做到。

但重新轉會到,以上兩方面重頭來過,未必達到我地期望,
因為史雲斯佢地戰術同埋陣式無變過,成績係睇球員真係一人走多一步出來。

個人意見,不喜勿插,怕痛。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-11 15:09
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-11 15:03
我覺得蒙克其實係有料,但係只係嚮史雲斯先發揮到,因為佢成績係依佢嚮球會威信,對球會熟悉先做到。

但 ...

馬田兄有咩心水?
大家吹下水, 唔會插人

作者: wahton    時間: 2015-9-11 17:29
evertonarteta10 發表於 2015-9-9 23:23
呢張係傳聞中既PLAYMAKER, 恩莫蘭高只有EUROPA, PRAET只有歐聯, 沙基利係意甲, PAYET係法甲.  我用AVERAG ...

多謝arteta10兄咁詳細既分享

我就覺得閂窗前買唔到恩莫蘭高, 開窗後大把球隊爭住要

應該輪唔到愛隊

成件事已經完左

作者: wahton    時間: 2015-9-11 17:30
我覺得主帥長期留效係隊波成功既基石

唔可以輕言易帥.....

以前老莫如是, 而家老馬如是

佢地既戰術同臨場調配都經常俾人插

但我認為要再俾多d時間佢建立隊波既體系

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-11 18:08
WOW........

Everton tried to sign Andriy Yarmolenko from Dynamo Kiev, and Martínez did not rule out reviving interest in future.

“We have a good relationship with Dynamo Kiev because we played them in the Europa League and they did not want to lose the player because they are in the Champions League after five years and that was the end of the story,” Martínez said.

“It was very clear that the player was not going to be available. I don’t know what’s going to happen with that [in the future] but at the moment the club wanted him for the Champions League and we’ll have to assess it after that.”

如果dynamo kiev入唔到16強, 馬仔一月再黎過?  or季尾再直接同球員傾?  反正surkis都講過只有愛華頓有真正bid過.
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-11 18:21
evertonarteta10 發表於 2015-9-11 15:09
馬田兄有咩心水?
大家吹下水, 唔會插人

其實你要睇球會目標係乜,

如果唔介意成績,可以留英超,但係年年有盈利,    雲加。
如果唔介意燒錢,球會受得起,拎冠軍﹕            摩連奴。

我知道發緊夢架啦,我覺得馬仔如果個帶隊方針係好似巴塞模式,我唔介意等多二三季升牛奶仔,
但係要同球會及球迷溝通多少少先得。所以如果我無估錯,馬仔暫時帶得最好。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-11 19:23

馬仔野心其實好大,3年來我地用左接近1億。我唔介意等,我只怕再係下半版出現我地名字。1億換第7名以下我真係接受唔到,都會怕連鎖效應呢類咁負面的結果。今年英國愛迷反應好大,到最後投資同成績係冇睇齊帶黎既衝擊會更加大。
作者: leonkit    時間: 2015-9-11 21:29
呢幾年洗咁多錢
唔係我地球迷唔比時間
我怕董事局都忍唔到手炒人
作者: 八十年代的愛迷    時間: 2015-9-12 02:15
我睇過有段新聞講老莫當年買球員時真的好勤力,他要求他的球探對每一個受關注的球員都要寫很多份很詳盡的報告給他去分析,所以老莫才可以經常買到一些有潛質的球員!
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-12 09:24
leonkit 發表於 2015-9-11 21:29
呢幾年洗咁多錢
唔係我地球迷唔比時間
我怕董事局都忍唔到手炒人

傑,你放心好了,我地個主席如果嚮英超20隊中,忍耐力持續保持NO.1,唔到降班問題,都唔會考慮。
只係馬仔真係要同周圍人溝通清楚,佢方針,就可以,因為如果溝通及互信出現問題,中途一定出現問題的。
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-12 09:26
八十年代的愛迷 發表於 2015-9-12 02:15
我睇過有段新聞講老莫當年買球員時真的好勤力,他要求他的球探對每一個受關注的球員都要寫很多份很詳盡的報 ...

其實那時候我地比其他歐洲賽會有一個極大的優勢,係足球遊戲FOOTBALL Manger中全世界數據庫,可以俾愛華頓任用,因為主席係愛華頓球迷,即係全歐洲球探,都幫我地找好球唄。
作者: tezsonee    時間: 2015-9-12 10:12
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-12 09:26
其實那時候我地比其他歐洲賽會有一個極大的優勢,係足球遊戲FOOTBALL Manger中全世界數據庫,可以俾愛華 ...

FM好多所謂神童去到依家跌曬眼鏡,
反而依家勁以前都冇咩潛力
作者: TheDevils2001    時間: 2015-9-12 14:15

News media they are really annoying keep going on about the Stones transfer deal is not over, yes, we know that's not over, but they seems to think we would sell Stone to Chelsea or Man Utd during January, I don't think it would happen during mid-season, next summer it might happen especially if we made it into Champion League and need to buy couple of quality new player!
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-14 22:32
McAleny 借去 Charlton 直到 7/11
作者: BlueDynasty    時間: 2015-9-14 23:30
真心希望mcaleny可以借出去後參與更多球賽
馬仔仲唔賣走佢,應該係佢有啲potential,但如果只係喺u21打到曉飛都無用,希望出去多啲等佢可以更進一步。
問題係如果下年都唔諗住俾佢打一隊,不如就賣走佢,唔好好似小豆咁成27歲先至轉會。
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-15 00:09
BlueDynasty 發表於 2015-9-14 23:30
真心希望mcaleny可以借出去後參與更多球賽
馬仔仲唔賣走佢,應該係佢有啲potential,但如果只係喺u21打到曉 ...

我覺得佢有潛質,希望佢可以下季打上一隊,個人覺得佢都係類似尼史那種輔鋒類型,應該有佢出場的空間

史東斯下季應該走的機會都幾大,遞轉會申請的球員個心曾經唔係球隊,今季太遲無法找到好的替代球員,只要搵到,我相信高價賣走係雙贏
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-15 00:16
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-12 09:24
傑,你放心好了,我地個主席如果嚮英超20隊中,忍耐力持續保持NO.1,唔到降班問題,都唔會考慮。
只係馬 ...

馬仔份約到2019年,除非今季又係下半版見,咁季尾真係會有暗湧,始終上任後馬仔花錢真係好多,我諗老莫11年都加埋都係差唔多,盧卡古破紀錄簽返來,但暫時真係未踢出佢的身價,如果成績無明顯改善,球迷季尾如果要求炒人都會對球會構成壓力
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-15 09:34
Forever_Fan 發表於 2015-9-15 00:09
我覺得佢有潛質,希望佢可以下季打上一隊,個人覺得佢都係類似尼史那種輔鋒類型,應該有佢出場的空間 :lo ...

睇番對車仔個場
石仔個種成熟淡定程度
根本冇賣既理由
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 09:46
James_Beatkit 發表於 2015-9-15 09:34
睇番對車仔個場
石仔個種成熟淡定程度
根本冇賣既理由

如果車仔出到5000甚至6000呢?  又好難唔動搖喎....   

石仔或者都會睇今季成績, 歐聯對佢黎講可能係底線
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-15 09:55
evertonarteta10 發表於 2015-9-15 09:46
如果車仔出到5000甚至6000呢?  又好難唔動搖喎....   

石仔或者都會睇今季成績, 歐聯對佢黎講可能係底 ...

我唔太信摩佬會再用咁多錢去bid同一個人
當然如果我地有歐洲賽踢佢番隊機會都自然提高
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-15 10:26
James_Beatkit 發表於 2015-9-15 09:55
我唔太信摩佬會再用咁多錢去bid同一個人
當然如果我地有歐洲賽踢佢番隊機會都自然提高 ...

其實我都唔信石仔會走,只要愛華頓可以俾正選佢,佢今季好大機會都嚮度。
而且摩佬對後生的包容度唔夠。無安全感!

而今季一定要有歐洲賽。先可以留得住人。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 10:47
馬田兄, 而家EUROPA分配係點?  前6仲有得打?
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-15 10:52
evertonarteta10 發表於 2015-9-15 10:47

第5一定有得打,第6好似要打一場外圍賽(好似修咸頓),至於第7,好似睇足總杯結果。

(我唔肯定,如有錯請更改及補充。THANKS)
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 10:53
聯賽盃冠軍唔係有咩?
作者: Forever_Fan    時間: 2015-9-15 10:54
真.鋼龍馬田 發表於 2015-9-15 10:52
第5一定有得打,第6好似要打一場外圍賽(好似修咸頓),至於第7,好似睇足總杯結果。

(我唔肯定,如有錯請 ...

基本今季只要能拿聯賽杯或足總杯其中一隻,歐霸應該就無問題
作者: barker    時間: 2015-9-15 10:58
evertonarteta10 發表於 2015-9-15 10:53
聯賽盃冠軍唔係有咩?

而家多一隊皇馬想要史東斯, 華拉尼一月會走
作者: deutschman    時間: 2015-9-15 11:01
evertonarteta10 發表於 2015-9-15 10:47

no

5th + Capital One Winner + FA Cup Winner
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 11:12
barker 發表於 2015-9-15 10:58
而家多一隊皇馬想要史東斯, 華拉尼一月會走

流野黎.........
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-15 11:14
deutschman 發表於 2015-9-15 11:01
no

5th + Capital One Winner + FA Cup Winner

德國佬,我成個歐洲足球我只留意愛華頓,但人家開口問我,我先試答(我知道錯90%,但都要答下)
其實我咁講係等你答。
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 11:18
哈哈....德國佬中左馬田兄既伏

話說我都係德國fans, 90年世界盃開始

馬田兄你signature要改一改嚕
作者: deutschman    時間: 2015-9-15 11:27

歐洲賽資格...尤其歐霸, 呢 d 年年關我o地事o既o野
當然係特別留意啦~
哈哈~~~

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 11:38
GALLOWAY傾續約

GIBSON係U21復出打左74分鐘, LEANDRO RODRIGUEZ係U21又入波, 2場2粒

有冇師兄知GARBUTT復出左未?  上週有話應該差不多
作者: Arashi    時間: 2015-9-15 13:14
GARBUTT番到尼都幾尷尬
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-15 14:15
Arashi 發表於 2015-9-15 13:14
GARBUTT番到尼都幾尷尬

係架,
暫時加路維進度理想
到時真係要諗點樣分配
作者: barker    時間: 2015-9-15 16:47
everton eye hull city winger on january
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 16:53
除非陣中5翼有3隻因傷缺陣提早收咧, 否則唔會買翼, 報紙佬返吹姐
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-15 17:04

Garbutt 借去富咸成季, 我覺得只有佢才是Baines 接班人, 左腳出波很有威脅
Galloway 中堅出身, 但身型唔算大隻, 打左閘只是替工另外, Carlton 傷左2個前鋒, 所以急借Macleny, 佢地本身打442, 今晚很大機會出場

作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 17:07
evertonfan1986 發表於 2015-9-15 17:04
Garbutt 借去富咸成季, 我覺得只有佢才是Baines 接班人, 左腳出波很有威脅
Galloway 中堅出身, 但身型唔算 ...

GALLOWAY: 同意1986兄, 左中堅同MORI爭下都好

GARBUTT返黎都會有得打, 放心啦.  我地買GARBUTT係唔係罰左錢????

McALENY唔知點講, 22-23歲仔U21打到識飛, 但FIRST TEAM又冇上陣機會, 最近又買左LEANDRO RODRIGUEZ仲要2場入2粒.....佢反而仲尷尬.

作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-15 17:13
The club had agreed to pay £6.25m for Mori and he arrived in England on August 22 to undergo a medical and sort out his work permit.

But Everton had to stump up an extra £3.25m to secure Mori's services in time for the transfer deadline on September 1.

個 3.25M 係米比足總 從而拿到 work permit ?
作者: barker    時間: 2015-9-15 17:14
evertonarteta10 發表於 2015-9-15 17:07
同意1986兄

GARBUTT返黎都會有得打

everton eye 史特加波斯尼亞國脚中堅 Toni Sunjic on january
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 17:16
evertonfan1986 發表於 2015-9-15 17:13
The club had agreed to pay £6.25m for Mori and he arrived in England on August 22 to undergo a medi ...

聽講係TAX....詳細我就唔知了
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-15 17:21
barker 發表於 2015-9-15 17:14
everton eye 史特加波斯尼亞國脚中堅 Toni Sunjic on january

而家咩rumour都冇得信, 12月先研究啦, 而家呢d睇左就算
作者: leonkit    時間: 2015-9-15 22:46
mori 自己袋幾m 呀…
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-16 09:58
Mirallas, however, has told the Liverpool Echo that the Toffees’ work over the summer in tying down the likes of James McCarthy to new deals, as well as young prodigious talent like John Stones remaining on Merseyside, was the reason for him signing his own new contract with the Blues, and see a change in mentality throughout the club as a major factor behind staying.

“After January when two teams wanted me, I talked with my manager and chairman and asked what I do now,” Mirallas stated.

“He told me to wait for a new contract and I waited, but it was not coming and I was a little bit angry.

“Now after the pre-season I played hard and worked hard and had a good talk with the manager, he said it was a good opportunity to sign a new deal, and I’m happy. So is my wife!

“It’s possible last season, or the season before, that Stones goes to Chelsea, McCarthy goes to Tottenham, and I go to another team.

“But now it’s changed. It’s a strong club and a strong team, and when you see the chairman signing new deals for players, you think this season is the season.

“I know I spoke two or three times with papers in Belgium saying I didn’t know about my future.

“Now everything is good and fine, and I’m happy to have signed a new deal with this club.”
作者: James_Beatkit    時間: 2015-9-16 10:23
繼續比心機踢多幾場好波出黎呀米拉
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-16 10:32
希望馬仔打番生米拉
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-16 15:55
有一點佢都帶出, 話見到球會留到班主力, 所以先續約
尼樣好重要, KEEP 住成績打上去, 穩定陣容對球隊有很大影響
作者: leonkit    時間: 2015-9-16 17:00
傾球員續約 馬天尼斯班底幾快手既
而家又話會同加路維加人工續長約
果時莫耶斯續球員約比較慢 (反骨仔高士寧)
作者: 真.鋼龍馬田    時間: 2015-9-16 17:21
呢點我好鐘意馬仔,應該續約就爽手。講真如果球員努力同有錢途,我覺得真係要爽快少少。
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-16 17:33
現時環境又很難同當年老莫比
當年球會負債嚴重, 想買人都很難, 續約當然要諗過點去平衡啦, 當年收支係負數
但現時球會搵錢能力提高很多, 如果馬仔帶當年愛記, 我相信已經降左班
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-16 17:53
1986兄有野想請教你...我見有人話英超總分好快比意甲追過, 歐聯位4個變3個...短期內會唔會發生?
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-16 18:24

2者相差5分, 的確有機會
但要好睇2個聯賽球會係歐賽成績打成點
照現時祖記最能搶分球隊, 今屆唔係好點, 要好似上屆甘出色就好難
但車仔今屆都差唔多, 要佢搶分都很難, 預計2者分數接近
只要阿記, 車仔, 曼聯出線, 意甲今屆未必可以超越英超
作者: barker    時間: 2015-9-16 18:28
evertonarteta10 發表於 2015-9-16 17:53
1986兄有野想請教你...我見有人話英超總分好快比意甲追過, 歐聯位4個變3個...短期內會唔會發生? ...

happy birthday today for Everton hero Legend keeper Nevile southall
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-16 18:31
evertonfan1986 發表於 2015-9-16 18:24
2者相差5分, 的確有機會
但要好睇2個聯賽球會係歐賽成績打成點
照現時祖記最能搶分球隊, 今屆唔係好點, 要 ...

Westham southampton出局咪影響好大?今年真係靠哂4支歐聯隊?
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-16 18:38
evertonarteta10 發表於 2015-9-16 18:31
Westham southampton出局咪影響好大?今年真係靠哂4支歐聯隊?

Westham 出局冇影響, 因為佢係靠fair play 入圍, 唔計佢成績
反而修仔出局影響大, 因為係除平均數, 1隊拿0分, 你諗下都知幾大影響, 然後拿4年平均數加埋計排名
當然最好隊隊歐霸出線幫手拿下分, 歐聯又3隊以上出線, 甘就比較穩陣
就算今年排到第四, 如果戰績冇改善, 情形唔樂觀

作者: barker    時間: 2015-9-16 18:39
Mori eye everton into champion league spot next season
作者: evertonarteta10    時間: 2015-9-16 19:22
evertonfan1986 發表於 2015-9-16 18:38
Westham 出局冇影響, 因為佢係靠fair play 入圍, 唔計佢成績
反而修仔出局影響大, 因為係除平均數, 1隊拿0 ...

英超賽會真係要諗諗, 再咁頻密賽程真係好大鑊....其實我覺得有球員因為賽程唔想去英超...球員都想賺錢但係都唔想揾命博...英超係好賺錢但係減低質素連帶拖累國家隊真係得不償失
作者: evertonfan1986    時間: 2015-9-16 19:53
以前就話球會為錢打歐聯, 遲D球會係英超搵錢仲好過打歐聯, 將來球會可能未必太重視歐聯成績

歡迎光臨 香港愛華頓迷討論區 (http://hkeverton.com/forumnew/) Powered by Discuz! X3.2