拖肥1878 發表於 2018-5-14 01:06:47

回望2017-18球季

失望嘅一季.....
球季開始,滿心期待,有水喉泵水增兵,又落實起新球場,一切似乎都向好,不過.....
買番黎都係D貴價二線兵,水貨嘅多; 賣走盧卡古,換黎"愛回家"嘅朗尼,不過係狀態回晒塘嘅月巴,結果.....
攻銳,守不穩,仲要護級,洗咁多$$搞成咁做咗球壇笑話,但係個笑話未完.....
炒咗領隊,原來球隊响揾人接手方面完全無plan,揾嚟揾去,要出兩次價先揾到個聲名狼藉嘅"大Sam",我不嬲都唔欣賞呢位所謂嘅護級專家,加上此君之前教國家隊,衰咗果檀嘢咁肉酸,完全無諗過條友會同愛隊拉上關係.....
入主拖肥,完全令隊波down grade晒,D波悶到抽筋,無論對上,中,下游球隊,都可以輕易地被人㩒住砌。 以往睇波,就算睇漏一陣都會睇playback,呢大半季睇漏咗都由得佢就算.....
愛隊十幾年嚟都係蔗渣價錢,燒鵝味道,有一定風格; 今季一有D錢就亂咁洗,但係就洗錯晒。 証明咗建立一支球隊要十年八年,要摧毀球會一季就得,今季愛隊做到了.....
個人認為,隊波有排執.....來季再見。

barker 發表於 2018-5-14 01:17:35

信Moshiri 喇 , 他今星期一定會有攪作 , 放心

Carlson 發表於 2018-5-14 02:32:17

希望可以快啲確認新領隊雖然我想係Eddie Howe同賀芬咸既拿高斯文 但係我相信都應該係Marco Silva同方辛加二選一

Carlson 發表於 2018-5-14 02:35:36

另外 今年經歷鳩文同大Sam之亂都排得係番第8都算係咁 唔係般尼異軍突起既話有歐霸踢tim...雖然成季黎講冇咩邊場好波場面極度肉酸

愛華戰士 發表於 2018-5-14 11:02:42

:handshake 點講都好....艾拿戴斯一定不能留低...至於換邊個黎...我個人認為只要唔好搵返D 在英超來來去去果D 就OK ...
當日費格遜雲加黎曼聯阿仙奴前...都唔係乜野世界級名帥....事實上我地咁O既表現....要搵世界級名帥亦係唔切實際的。

本屆歐霸分組賽我地打出小學雞表現....我真係視為球壇笑話....我未見過一隊代表歐洲頂級聯賽球隊O係歐洲呢D 分組賽踢到咁水魚O既....

球員執位相信係意料之內.......世界杯又緊接黎....相信今個暑假要搞轉會事都會幾頭痛....

wahton 發表於 2018-5-14 12:59:31

買人多屬水貨, 做唔到新舊交替

零組織, 零進攻

後防老化問題仍未解

麥卡菲斷腳:'(

今季只係一個笑話, 非常失敗

要夾硬搵今季一個亮點, 我會話係尼亞斯既大爆發

但下一個領隊會重用佢嗎?

James_Beatkit 發表於 2018-5-14 15:20:40

wahton 發表於 2018-5-14 12:59
買人多屬水貨, 做唔到新舊交替

零組織, 零進攻

咁你要望Marco Silva教
上年佢指定要借Niasse:lol

wahton 發表於 2018-5-14 17:02:16

James_Beatkit 發表於 2018-5-14 15:20
咁你要望Marco Silva教
上年佢指定要借Niasse

咁真係要拉BANNER要Marco Silva黎教

Forever_Fan 發表於 2018-5-14 20:32:28

wahton 發表於 2018-5-14 17:02
咁真係要拉BANNER要Marco Silva黎教
我驚Silva來教之後,下季季中時球迷要拉banner要球會炒佢喎

barker 發表於 2018-5-14 20:37:45

愛華戰士 發表於 2018-5-14 11:02
點講都好....艾拿戴斯一定不能留低...至於換邊個黎...我個人認為只要唔好搵返D 在英超來來去去 ...

呢個交俾新 DOF Marcel Brands 做喇
頁: [1] 2
查看完整版本: 回望2017-18球季