laukarwing 發表於 2018-5-7 19:19:58

2017/18 英超 #38 作客韋斯咸 13/5/2018 22:00

希望愛華頓能夠雙殺韋斯咸。

James_Beatkit 發表於 2018-5-11 14:33:25

比DM威返次輸0-2
順便farewell肥SAM

Everton2018 發表於 2018-5-11 16:27:53

今天有個捧韋斯咸的朋友話好多鎚仔迷都唔希望下年見到椰子仍然執教, 希望拖肥大Sam可以幫手送佢一程,但目前董事局見佢接手時由排名尾二至現在帶領球隊護级成功兼一月冬季轉會窗時沒有駛過一分一毫買人,考慮此點是否再给與機會予椰子一張長约,睇埋季尾對曼聯愛華頓的比賽才作最後決定。
原來香港韋斯咸球迷不滿椰子執教能力,認為佢係廢柴一名,唔怪得連愛華頓都唔肯俾佢食回頭草。大數佢三宗罪如下:

1.主場戰績比前領隊比歷退步(例子曼聯 上季嬴3:2, 昨晚0:0)

昨晚韋斯咸對曼聯的主場賽事, 下半場尾段已經壓住曼聯半場狂攻,居然間可以攻極都攻唔入廸基亞的   大門,質疑日常訓練揶子點教班前鋒射術, 上季同今季韋斯咸都是"原班人馬"上陣,沒有增添人腳, 只是賣走   中前場兩位球員吐現, 但比歷可以上季赢曼聯但椰子做唔到, 雖然今季多咗山齊士普巴盧卡古實力有所增強,但椰子都唔 可以用這個作為藉口!連主場對阿仙奴的倫敦打比都只能打成平手得1分,認為椰子對強隊無爭勝能力。

2.作客強隊經常在领先一球下在下半場尾段被主隊扳平入球,臨尾香未能全取3分(例子熱刺車路士曼城)

鎚仔迷不滿揶子執教下的持久力, 自從佢帶隊後球隊好多時在领先下下半場臨尾被對手追平,但以往比歷執教作客big 6都經常赢波。

3.今季球會排名下滑,前季韋斯咸排名第7

韋斯咸一隊全體25名球員目前的總身價是1億二千萬英磅,雖然今季球隊傷兵滿營,但揶子揸住呢支前季排第7名的"億萬大軍"唔識得好好運用如比歷執教時的水準,只是抱怨班主轉會窗唔肯買人迫他
限米煮限飯,藉口推卸成績排名下滑的責任,令所有韋斯咸球迷失望。

Forever_Fan 發表於 2018-5-11 22:18:48

James_Beatkit 發表於 2018-5-11 14:33
比DM威返次輸0-2
順便farewell肥SAM

同意

Forever_Fan 發表於 2018-5-11 22:23:06

Everton2018 發表於 2018-5-11 16:27
今天有個捧韋斯咸的朋友話好多鎚仔迷都唔希望下年見到椰子仍然執教, 希望拖肥大Sam可以幫手送佢一程,但目前 ...

對於自己的前途問題,莫耶斯明顯並不著急,明言希望季後再談,因為自己根本不乏選擇:「我原本可以執教其他英超球隊,只是我回絕了。如果我不獲續約,我也可以有其他選擇。目前我還沒有計劃,我預計球季結束後一星期就會開始談續約的問題,我相信我領軍的勝率應是過去2、3個領隊中最高的。」

barker 發表於 2018-5-12 15:50:27

0-0 or 1-1

wahton 發表於 2018-5-13 14:45:11

EVERTON WIN 2:1

niclas 發表於 2018-5-13 16:33:20

莫耶斯遇舊主!大SAM遇舊主!
打和機會好大!

24cheung 發表於 2018-5-13 21:02:45

打3中堅,轉台吧

Fuko~ 發表於 2018-5-13 21:03:11

三後衛...唔明的係我地D人都返齊黎禁濟...後備都仲繼續有MARTINA...
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9
查看完整版本: 2017/18 英超 #38 作客韋斯咸 13/5/2018 22:00