niclas 發表於 2017-9-18 15:31:43

拖肥实力真的是这样吗?

愛華頓客戰曼聯,齋睇比分,個個拖肥迷都系好好好失望啊!大部分更加對RK極度不滿。事實上真的系甘嗎?
       首先,輸第一個波,系華倫西亞好波定好運呢!無辦法啦!但一直到第83分鍾,曼聯都系穩唔到入波機會的,反而愛記仲有機會將比分扳平機會啊!
       然后換落朗尼之後,運氣真系向摩佬果邊啦,艾殊利威廉士送禮。無壓力之下傳球被費蘭尼斷去交盧卡古,後者快傳費蘭尼俾一對一入波,徹底瓦解了愛記的鬥志。
       最后馬迪爾的點球,來自曼聯後場解圍。馬迪斯的高球經連加特和馬迪爾二過二發展到禁區,後者擺開舒尼達連射波,但球已離腳,舒尼達連卻不慎手球。無辦法啦!
      至于盧卡古果球真系唔想講啦!入著愛記波仲激情慶祝!唔講!
      波拿斯爾、高利文、麥卡菲、巴克利都系度養緊傷,冬季才能複出。RK無計啦!
      重點提一下,今夏投入1.5億,有7500萬系賣著盧卡古的。所以投入真系大吗?有盧卡古同无盧卡古真系好唔同啊!唔系一个ROONEY 就可以补得上架,系时候买人啦!唔该啊!
      接着落来赛程 新特兰般尼茅夫 阿波罗利马素 般尼。 系时候做野啦! RK!

wahton 發表於 2017-9-18 18:09:47

其實話要炒佢既球迷, 大部分都唔係因為單單一場大敗而想炒佢

而係由上季開始到而家條友都建立唔到個隊型, 球隊攻不銳守不穩

又亂洗錢買埋D水貨, 排陣古靈精怪等等

佢一日仲執教, 我暫時見唔到球隊有咩出路

Forever_Fan 發表於 2017-9-18 15:47:34

買人用左150m係事實,唔係話我賣盧卡古賣得好價,淨投入錢少就叫投資唔大,條數唔係咁計的。

買人就可以解決問題?佢一年差唔多換過晒全隊啦,有用咩?試問有邊隊有咁多投入比領隊換過晒全隊咁濟?排陣係RK的責任,佢往往唔將球員放係佢地最善長的位置,明明有人可以輪換,但就死都唔用。青訓借晒出去,就算個別位置深度不足也不用青訓。RK 好多時係唔識用人,而唔係無人,唔識排陣,同埋臨場換人好有問題。呢d全部都係領隊的責任,唔問責佢問責邊個?

leonkit 發表於 2017-9-19 14:32:43

我由中立 到開始反RK
主要係球隊無FORM 無士氣
但人腳差小小 真係唔係佢問題
係BOARD, 同WALSH責任
下任領隊黎都係要面對呢個問題

niclas 發表於 2017-9-19 19:49:31

leonkit 發表於 2017-9-19 14:32
我由中立 到開始反RK
主要係球隊無FORM 無士氣
但人腳差小小 真係唔係佢問題

同意!

愛華戰士 發表於 2017-10-10 11:03:25

其實隊波問題係.....以往一直係板櫈唔夠...人腳唔夠好....所以踢唔到咩好成績.....但都叫做有隊型....有鬥志
今年隊波....人係買左唔少...( 當然我都承認買O既人其實水準唔係好超級) .....但整體踢出黎根本唔係波......最大問題係RK 沒有善用整隊波O既好球員同資源:L

niclas 發表於 2017-10-10 12:03:25

愛華戰士 發表於 2017-10-10 11:03
其實隊波問題係.....以往一直係板櫈唔夠...人腳唔夠好....所以踢唔到咩好成績.....但都叫做有隊型....有鬥 ...

無錯!愛記問題所在!
頁: [1]
查看完整版本: 拖肥实力真的是这样吗?