爆炸拖肥糖 發表於 2017-8-21 08:36:25

2017-2018球季 英超#2 作客對曼城 (22/8/2017 3am)

希望全身而退
0:0
雖則難度好大

愛華寶寶 發表於 2017-8-22 10:02:12

barker 發表於 2017-8-22 08:29
算喇 , 能夠在曼城主場全身而退仲想點呀

Barker 兄咁低要求?買咁多人為乜?倒不如唔使買人啦,對強隊輸就正常和就當贏啦,如果每次都係對強隊就怕怕點可能有好成績呢?球隊洗咁多$ 買人 係要追上big six,今埸領隊換人好有問題

leonkit 發表於 2017-8-22 12:27:22

Arteta 發表於 2017-8-22 12:25
我覺得尼史比他好,起碼射術好,防守較強,勤於走位,也不會一撞便散

卡拉臣最後攔個腳都好關鍵既咁

leonkit 發表於 2017-8-21 09:23:44

RK話施格臣會落場
不過唔知正選定後備..

Forever_Fan 發表於 2017-8-21 10:03:29

難度好大,我地贏2:1,係老莫時代,我地成日都克鬼住曼城,希望今時今日重係咁。

evertonian95 發表於 2017-8-21 10:11:25

此终要留力歐霸, 打和當赢

Forever_Fan 發表於 2017-8-21 10:21:35

曼城在周一英超主場大戰愛華頓,前者豪花逾1億鎊為後防補強,後者則瘋狂增兵;兩支在轉會市場的狂人對碰,會不會成就一場癲鳳鬥狂龍?

曼城在上場英超以2:0作客輕取白禮頓,贏得非常輕鬆,而且防線亦比之前穩健;除了周中對基羅納那場不太認真的友賽,「藍月」先後對熱刺、韋斯咸和白禮頓都沒有失球,而且共入8球,攻守表現非常出色。 阿古路和加比爾捷西斯的雙箭頭,威力當然厲害,但幕後功臣卻是中場奇雲迪布尼。這名比利時國腳就算在上仗聯賽未有直接助攻,但大部份攻勢都是從他而起;長傳、分邊、突破,每項細節都處理得宜,相信愛華頓防中伊祖沙古爾今戰會相當頭痛。

愛華頓在周中歐霸附主場以2:0擊敗夏德,前鋒朗尼在威脅極大,只是於下半場退居10號位後,立時令球隊的進攻死火;這個問題,正正是領隊朗奴高文要花費4500萬鎊羅致基菲爾施古臣的原因,他將可釋放朗尼出任其最佳的前鋒位置,令球隊更上一層樓。 曼城的防線至今未受考試,朗尼和施古臣的合作,將可衝擊這幅億萬之牆;另一邊廂,愛華頓多名新兵仍未完全融入。今戰對兩軍來說,將是一場考牌戰。

wahton 發表於 2017-8-21 11:22:06

今場可以真正測試到條防線有幾穩

barker 發表於 2017-8-21 11:35:53

入球大 2-2

leonkit 發表於 2017-8-21 14:30:03

wahton 發表於 2017-8-21 11:22
今場可以真正測試到條防線有幾穩

睇下pickford頂到幾多球....

八十年代的愛迷 發表於 2017-8-21 19:28:46

講真今晚場波真係唔樂觀,和到都已经係bouns!始终人脚我哋唔夠人好.希望今晚有罰球比施古臣射瓜曼城!

laukarwing 發表於 2017-8-21 19:30:13

和波都收貨了。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 2017-2018球季 英超#2 作客對曼城 (22/8/2017 3am)