barker 發表於 2017-5-9 17:58:06

大家可講下今季總結和下季的展望

我當然想下季愛隊目標力爭歐聯資格 :)

24cheung 發表於 2017-5-9 19:07:20

下季如保持到第七已好好,事實同前六速度有一段佢離,起碼要三季才追到。希望可以贏番個柸仔啦

laukarwing 發表於 2017-5-9 20:03:57

希望新仔全部可以在下季順利接捧。

barker 發表於 2017-5-9 20:14:23

laukarwing 發表於 2017-5-9 20:03
希望新仔全部可以在下季順利接捧。

U23 ?

Fuko~ 發表於 2017-5-10 00:53:34

總結呢...我覺得現今足球世界真係好講球員心態同球員領隊之間的關係...就好似隔離李斯特城禁。
明明班波就算跌watt,都至少有中游實力,但佢地夠膽hea踢,迫到球會炒人,去打自己喜歡個套同訓練方式。
一個禁有威望的領隊都落到禁ge下場,更何況我地呢d中型球會。

當你睇番轉頭上季同季尾呢幾場,我諗大家都明我想講乜。我地班波其實唔夠團結之餘,仲有山頭主義。
係邊個角度睇都唔健康。黎緊隊中兩個球霸巴克利同埋盧卡古都會走,究竟又會唔會有一番新境象。
坦白講,呢兩個球霸,我唔會話盧卡古,事實係佢雖然對弱隊刷左好多數據,但至少都入左24球。
但巴克利呢一兩年真係冇突破...要走,可能對我地同佢都係好事。
至於朗奴高文,套用我上面講,既然佢家下都根本打機禁砌過一隊新,佢又放風話會做到張約完,禁我地都冇理由唔俾多季機會佢。
我期望下季我地入到歐霸16強同繼續係聯賽前七位。

今季MVP: 盧卡古
最佳年青球員: Tom Davies
最佳陣容:
GK: 洛賓斯
DF: 高文, 積基卡, 威廉斯, 拜恩斯
MF: 舒拉達連, 古爾, DAVIES
FW: 巴克利, 盧卡古, 米拿拉斯

barker 發表於 2017-5-10 01:06:04

Fuko~ 發表於 2017-5-10 00:53
總結呢...我覺得現今足球世界真係好講球員心態同球員領隊之間的關係...就好似隔離李斯特城禁。
明明班波就 ...

夏天買人方面朗奴高文已提早做緊野 Fuko 兄 :)

nsno 發表於 2017-5-10 15:48:01

Fuko~ 發表於 2017-5-10 00:53
明明班波就 ...

Lukaku Barkley唔夠班又扮大佬⋯⋯

laukarwing 發表於 2017-5-10 18:00:28

barker 發表於 2017-5-9 20:14
U23 ?

Yes, 希望U23可以在下季全部順利接捧。

barker 發表於 2017-5-10 18:36:13

laukarwing 發表於 2017-5-10 18:00
Yes, 希望U23可以在下季全部順利接捧。

咁又不可以全部 , 提升兩至三名就可以

tezsonee 發表於 2017-5-13 10:38:32

24cheung 發表於 2017-5-9 19:07
下季如保持到第七已好好,事實同前六速度有一段佢離,起碼要三季才追到。希望可以贏番個柸仔啦 ...

其實真係差好遠,上面六隊只講$都洗多得至少多一倍,重要洗左十幾年建立
今季洗既$都係用番STONES筆轉會費,下季真係要靠盧卡古或者巴克利,滾大佢,要繼續增兵
加上有班新仔替補

比上不足比下有餘,今季反映出黎,同下面拉開十分

下季保到前7或者歐洲賽席位已經足夠,站穩前列先諗其他
盃仔真係唔奢望,中遊球隊好難兼顧咁多,同好講運氣,強如熱刺之前咁多年都做唔到
攞到既都係班護級球隊同前面個幾隊豪門
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8
查看完整版本: 大家可講下今季總結和下季的展望