nowhere 發表於 2016-4-11 20:23:45

拎唔拎得我覺得都冇意思..如果你杯賽表演得好,點解聯賽唔可以?
難道果隻杯比拎歐霸或歐聯資格更重要?
我就唔係禁睇

nowhere 發表於 2016-4-11 20:24:42

wahton 發表於 2016-4-11 12:36
睇埋足總杯先再講

今季睇左40+ 場都仲唔夠?

nowhere 發表於 2016-4-11 20:26:14

James_Beatkit 發表於 2016-4-11 15:08
入到決賽其實又唔介意比多年時間馬仔

佢都打左年半有多, 要睇GE 轉會換人我諗都睇夠

nowhere 發表於 2016-4-11 20:29:16

wahton 發表於 2016-4-11 16:56
攞到足總盃真係又唔同講法
話哂圓左我地20年既夢

Wigan 13年拎左個杯冠軍又如何?

Forever_Fan 發表於 2016-4-11 20:38:50

nowhere 發表於 2016-4-11 20:23
拎唔拎得我覺得都冇意思..如果你杯賽表演得好,點解聯賽唔可以?
我就 ...

隻杯有歐覇資格架

Forever_Fan 發表於 2016-4-11 21:08:06

wahton 發表於 2016-4-11 16:56
攞到足總盃真係又唔同講法
話哂圓左我地20年既夢

如果最後有足總杯,我會興奮,高興,也會感激馬仔,但完季後還是會請佢離開,就跟杜格利殊係利記贏完聯賽杯,但聯賽成績差就只能離去一樣,馬仔已經有時間和資金去證明自己,在防守上的問題也有2年時間去調整,但2年來,排名,戰術,調動,各方面都強差人意,想不到多一年時間就可以有翻天覆地的變化的可能,馬仔的戰術太單調,也不懂變通,要求球員有速度有技術去執行,但我們球隊不是巴塞皇馬,戰術執行上要求太高了,我懷疑我地球隊能充分執行馬仔構想的多少個%,該怨馬仔打得太高章,還是我地球員未達佢要求? 還是該怨馬仔無法因應球隊風格,球員質素去調整戰略和戰術? 可能不是馬仔不好,而是馬仔太強大,風格太彪悍,愛華頓無法執行佢的構想而已,或許馬仔適合一隊更強的球隊,就讓新的領隊去帶來變化吧!

barker 發表於 2016-4-11 21:13:43

Forever_Fan 發表於 2016-4-11 21:08
如果最後有足總杯,我會興奮,高興,也會感激馬仔,但完季後還是會請佢離開,就跟杜格利殊係利記贏完聯賽 ...

愛華頓自己都要變得更強, 我唔想我愛隊再係中型班呀:@

tezsonee 發表於 2016-4-11 22:53:11

幾年前,英超重有Big4既年代,前4真係好難打入,盃仔就係最有機會爭取,進步既目標,
但去到呢幾年再冇BIG4,李城都可以爭冠,咁強既人腳,點會重係攞到足總盃,重要聯賽成績跌到谷底

上季找打歐霸多戰線做藉口,畀多半季時間佢,點知低處未算低
依家都係靠足總盃吊命,今年足總盃只係避開曬D勁隊,贏左隊廢爆既車仔,
最多黎緊準決賽硬少少,不過其實55波,贏曬2場盃場都證明唔到D咩,冇理由今季聯賽一路都打得差冇改善,主場輸左8場
最後贏番2場,我重要畀CREDIT佢
贏到足總咪當佢完成歷史任務,功成身退

wahton 發表於 2016-4-12 11:09:08

nowhere 發表於 2016-4-11 20:23
我就 ...
我唔知你幾時開始捧愛華頓

從實際收益上, 本土杯賽冠軍當然遠遠不及歐聯資格

但對於我呢D由上次捧杯開始支持愛隊既老鬼來說, 對於杯賽冠軍有種熱切既期盼

係相隔20年既一個夢

所以如果老馬幫我地圓到呢個夢

當係補返聯賽條數, 令我唔介意球隊俾多少少時間佢

wahton 發表於 2016-4-12 11:12:49

nowhere 發表於 2016-4-11 20:29
Wigan 13年拎左個杯冠軍又如何?
你咁比有意思咩, 隊波而家又未差到要降班

如果再有呢個危機時, 我當然支持炒佢
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7
查看完整版本: 希望今季可以排 第16 或 17 完賽季