Forever_Fan 發表於 2020-10-17 23:03:45

reedlo16 發表於 2020-10-17 21:57
不如諗定李察利臣停賽,用咩人代佢個位仲好…唉…

哥頓?巴納特?伊禾比?

我估出巴納特,因為控制節奏,駁腳,傳送都有一定級數,有一定李察利臣的特點

Forever_Fan 發表於 2020-10-17 23:06:09

Fuko~ 發表於 2020-10-17 22:01
講番今日場波,真係勢均力敵得好緊要。點解一定維拉輕鬆嬴,我地唔得,主因就係我地隊波唔係打快GE球隊。
...

我覺得勢均力敵無錯,双方常常打斷對方組織,令我覺得兩隊都打得好亂,好似好無組織咁,一盤散沙咁對攻

八十年代的愛迷 發表於 2020-10-17 23:10:54

感覺李察利臣開季有啲腳風同運氣都唔係好顺!

wahton 發表於 2020-10-17 23:35:53

Everton_ 發表於 2020-10-17 21:37
執返身彩
豬福今場MVP啦 一開波就掃低對面隻雲狗
又有幾下神救 果然有新龍門黎比壓力 差好遠 ...
同感;P 做低雲迪克係一大貢獻:lol

今場和到有運, 睇返慢鏡我都唔覺係越位, ANYWAY 1分已袋就理X得你

wahton 發表於 2020-10-17 23:38:14

八十年代的愛迷 發表於 2020-10-17 23:10
感覺李察利臣開季有啲腳風同運氣都唔係好顺!
係. 頭幾場又詐糊又中柱中楣

之後愈來愈心急想入波, 人就躁左

可能停一停賽俾佢冷靜下都好既

Fuko~ 發表於 2020-10-18 00:44:23

我覺得季初連勝個陣最大問題係中場三個入球能力真係低左D...
可能要COVER JAMES...我見DOUCOURE好少前插入禁區起腳...GOMES同ALLAN又冇咩遠射。
前鋒入唔到波膠著緊就係靠呢D致勝,利記FOUL走個球入波GE正正就係主力防守GE軒達臣。
呢一點我諗安76真係要諗諗,黎緊3場冇左李察利臣呢個進攻點,單靠JAMES同鴨仔,俾人MARK死左禁點呢?

拖肥糖 發表於 2020-10-18 02:03:21

有幾點總結:'

1) 一而再再而三同樣錯誤重犯,後防收後但中場無回後mark人,形成大量空位俾RS中距離射門(RS最少係大禁區頂撞射3,4次),三中場缺點暴露,建議打4141,專門大禁區頂遮線阻擋對手

2) 死球防守方面防中制空力弱不足以協防,建議calvert-lewin死球主動回防,留番richarlison打防反

3) iwobi打中間暴露左佢腳法欠奉,擺邊齋爆搏對手攞牌較現實

4) godfrey完全唔知做乜,等holgate,kenny復出或重用Jarrad Branthwaite一定好得多

5) cenk tosun,bolasie係變數,既然iwobi,sigurdsson後備入替表演平平,不如用下佢地

barker 發表於 2020-10-18 03:44:53

Godfrey 只係第一埸兼且後備入替, 你對他要求太高喇, 俾D 時間等他適應球隊打'法先再下判斷較公平

evertonian95 發表於 2020-10-18 09:06:27

高飛有一球自已殺入對方陣地然後橫傳, 有d功架

Forever_Fan 發表於 2020-10-18 10:46:20

高飛始終剛到,夾都未夾過,兼因為高文受傷,無心理準備下突然上場,表現有些恍惚可以理解,我會觀察多幾場,當年高文都花兩三年才成長到獨當一面
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9
查看完整版本: 星期六早場7:30PM 迎戰利物浦