Fuko~ 發表於 2019-5-14 14:27:34

24cheung 發表於 2019-5-14 13:24
29yr,都賣到4000萬,賣得過啦

但古爾呢個位置的球員可以打多4年甚至乎再勁d,呢四千萬我擔心係買唔到同級咋...雖然我覺得可以買個技術好d都係好事。

barker 發表於 2019-5-14 18:33:18

愛華頓下季會將 right back Jonjoe kenny 外借出去

Fuko~ 發表於 2019-5-14 23:23:59

另外講下蘇馬個情況,我認為係樂觀就算車仔有冇俾人BAN都好。
因為本身車仔就已經好夠中堅用。
正選已經係有雷斯同魯迪加,第三中堅今季係基斯天臣,外借緊仲有TOMORI。
另外,艾斯派古達亦都勝任中堅。
就算蘇馬爭得嬴,做到第三中堅都爭唔嬴契仔雷斯同比佢表現更穩定的魯迪加。
若果佢想黎緊繼續入選法國隊,毫無疑問,佢一定要走先有機,再係我地度打幾年再去大會。

ginger 發表於 2019-5-15 09:42:10

季尾其實睇到有希望,對big 6都唔輸蝕,其實開季都已經週圍同啲big 6 fans朋友講我地班波係有質素,有能力挑戰big 6,只不過開季磨合得耐MS試太耐陣固執唔肯變,講真試禾仔真係唔駛試足半季,試李察踢正前亦唔應該要試咁耐。加上作客猁pickford球派膠令對波沉左成兩個月,足總盃希望都冇埋。季尾搵返個form其實爭好遠。

如果講來季展望,其實只要簽返兩個借將,如果基爺要走就買返個差不多級數的替補,補個右閘同最緊要補返個好前鋒已經夠挑戰big 6。係諗獌有冇機會放返渣古比我地啫,如果半價回購都好。

evertonarteta10 發表於 2019-5-15 14:54:38

卡古唔好喇....去西甲德甲搵好過啦, 我唔介意比多年DCL

我覺得右閘未必會買, COLEMAN都叫打返順左, 比多季佢睇定D先, 而且仲有KENNY都未真正試下用佢

翼鋒點都要一隻.

基爺走既話, 必需要入個技術好少少既防中起碼可以向前傳, 或者用舒拉打返基爺個位, BENCH擺牛奶仔BENXXXXXXX(唔記得, 太長).不過我屬意BESIC打多過舒拉.

AG就係我地需要既CLASS, MARCEL BRANDS必需要盡最大努力簽下ANDRE GOMES

barker 發表於 2019-5-15 14:59:44

evertonarteta10 發表於 2019-5-15 14:54
卡古唔好喇....去西甲德甲搵好過啦, 我唔介意比多年DCL

我覺得右閘未必會買, COLEMAN都叫打返順左, 比多季 ...

Kenny 下季會被外借出去

evertonarteta10 發表於 2019-5-15 15:09:51

barker 發表於 2019-5-15 14:59
Kenny 下季會被外借出去

真係OFFICIAL先啦, 何況我唔認為真係有要買右閘既必要性.

wahton 發表於 2019-5-16 13:47:17

係唔洗打歐洲賽下, 我認為隊波而家既人腳係足夠的

只要個別位置例如中鋒位再補強, 配合原有班底,

改善死球防守, 同對中下游球隊既進攻效率,

下季有力做得更好

對正式簽下蘇馬我係十分期待

佢既速度同米高堅尼既頭槌剛好係互相補足

兩個同時上陣感覺隊波係穩陣好多

Fuko~ 發表於 2019-5-16 23:54:46

跟著落黎就到轉會,呢次的轉會市場大體有幾個重點:
1. 清走冗員
2. 買斷GOMES同ZOUMA
3. 將主力球員留下和論功行賞續約球員
4. 針對性強化個別位置包括(ST>CM>RF>RB)
5. 給U23球員一隊上陣機會

1. 清走冗員
-呢一點係冬季的時候,做得唔係幾好,只係借左部分球員出去...例如HOLGATE同BOLASIE。根據之前吹過的風,有幾位一定要清走球員據聞都有球隊招手包括BOLASIE, BESIC。
跌WATT到難以置信的WILLIAMS基本上肯定離隊,因為就黎約滿。CUCO MARTINA聞說飛燕諾未必肯買斷。
不過,若果KENNY真係要外借出去儲經驗的同時我地又未有合適右閘對象,
其實MARTINA頂幾場係OK...更何況,買到ZOUMA的話,我覺得都會用ZOUMA打右閘。至於VLASIC同DOWELL,前者我傾向KEEP,
後者我認為佢應該要離隊他投。事關,無論VLASIC走唔走,佢都唔似有得打一隊。

-ZOUMA正如我前面講,車仔其實就算買唔到人,都不乏中堅。我認為ZOUMA若果要打第三中堅一定會同車仔講要走...
對於車仔個閪女人,仲可以藉著BAN轉會加我地價,我認為只要價靚就會成事。至於GOMES,其實我個人黎講佢黎唔黎都唔係真係禁重要。
事關你睇佢個水準都唔係好穩定...襯著賣人甚至GUEYE走,我認為都係個好機會重新塑造中場中/防中呢個組合。

3. 將主力球員留下和論功行賞續約球員
-GUEYE要走,我個人認為個價靚就真係唔介意佢走,係擔心新人夠唔夠班。重點要留,點都要KEEP的一定係DIGNE同埋RICHARLISION...
其他個D,我自己唔會認為係非賣品。但有兩個球員應唔應該續約,就一定要講,JAGELKA同埋BAINES...前者我會尊重佢意見,想續就同佢續,
但佢個定位唔可能係第三/四中堅,我認為你再唔俾HOLGATE或者GIBSON有一隊機會,根本唔得,難聽講句佢而家有D阻著後生上位。至於BAINES,
建基於我地兩位未來左閘ROBINSON同CONNOLLY似乎外借期間的表現似乎都未足以投身一隊做備,我覺得俾兩年約BAINES好合理。兩年後或者一年後,
我認為DIGNE就會走...到時就可以決定呢兩位球員可唔可以上位...

另外,球會亦都率先同TOM DAVIES續約,之前一直提及佢仲係三不象呢個問題...季中有段時間打AMF,俾一腳波表現唔錯,
但往後就再冇咩機會出場...其實以我地目前陣容黎睇,我認為佢下季出場機會會更少...
4. 針對性強化個別位置包括(ST>CM>RF>RB)-呢一PART我就球隊而家的前中後場逐PART講:
GK: STK雖然出年先約滿,但其實可以唔出最好都唔好出...因為佢根本俾唔到推動力PICKFORD。今季佢犯左幾次嚴重錯,如果係HOWARD,馬仔同莫耶斯都唔會俾面佢,照樣叫佢坐兩三場BENCH...所以黎緊施華好應該係杯賽期間起用新人去推動PICKFORD...

DF: 若果ZOUMA真係成到事的話,其實我想睇到的防線係禁樣:COLEMAN ZOUMA MINA DIGNEKEANE今季的確打番水準出黎,但我唔太認為佢可以再上一層樓。我發覺呢個人個問題係係佢精神個方面...球隊順風順水個陣,佢係可以打得好好。但你要求佢係逆境個陣打出超水準,佢唔單止KEEP到個水準仲會打得更差。加上佢波底唔係特別出眾,除左英人呢個身份有多點價值,我認為若果打三中堅,HOLGATE會比佢更加好。所以,我好歡迎有球隊肯買走佢。

MF: 中場中/防中,我唔多講,留番俾施華佢地自己揀岩自己戰術風格的球員。而季尾回勇的SCHNELDERLIN,我相信佢仍然會有位置。反而想講AMF呢個位...今季就SIGURDSSON一個打哂,其實佢有事仲會打到同ST一樣禁前去迫波。黎緊施華就想VLASIC留位打後備...當然我都讚成,本身佢就係唔差,係個人態度衰..之但係我會認為呢個位應該要俾BERNARD試下打。一陣LF個段解釋...

LF: 成隊波最多人打到的位置...你諗下RICHARLISON, LOOKMAN, ONYEKURU... BERNARD都係打左邊比較強。邊有禁位俾地4個...RICHARLISON個定位呢一季成日轉,打齊哂左中右,就表現黎睇,左邊似乎先係最佳位置。但係球會同我的角度睇,我係希望佢打正前都可以有表現。呢一樣野唔單止係對佢國家隊的位置仲係對我地黎講係最好。事關一黎我地唔駛買正前鋒,二黎左邊,一旦BERNARD轉到打正攻中負責組織,可以俾足位LOOKMAN同ONYEKURU...可惜,試左禁多場都唔係好得,所以我就話想BERNARD試下打中間...

ST: 鴨鴨係有進步,但FINISHING差到唔想睇提...TOSUN同埋NIASSE都基本上可以話要離隊他投...若果真係要買正前鋒...我覺得不妨考慮曼城的JESUS...佢仲後生同埋又成日後備,我地俾到機會佢打正選已經係一個賣點...我地又有兩個巴西球員,有同鄉照下啊嘛。唔一定話要買斷佢,但不妨傾下先借後買。

RF: 我認為今季失利的其中一個原因...WALCOTT的失準,加上冇其他正右翼,試完LOOKMAN同BERNARD,結果要用RICHARLISON打右同埋BERNARD打左黎拎個平衡...我唔認為呢對組合可以過多一季...希望施華佢地唔駛再格硬搵左翼打右翼啦...
5. 給U23球員一隊上陣機會-今季直情冇俾新人上過一隊,適逢我地U23又拎盃...黎緊係咪好應該俾機會佢地上下一隊踢呢?

ginger 發表於 2019-5-17 10:34:35

Fuko~ 發表於 2019-5-16 23:54
跟著落黎就到轉會,呢次的轉會市場大體有幾個重點:
1. 清走冗員

基本上都好同意,唯獨係試bernard打攻中依樣,暫時睇bernard最大問題係finishing好弱,冰島神強項正正係finishing可以彌補前面的不足,除非真係搵到一個好穩定岩用的前鋒,否則下年我地都仲會係好貧攻。
頁: 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10 11
查看完整版本: 愛華頓轉會討論區 2019-2020球季及18/19球季總結